Notenvrij

Drankjes
Blue Brain Smoothie - recept - Gezond aan tafel
Blue Brain Smoothie

Het recept voor deze blue brain smoothie komt uit het boek Brain Food Smoothies van Charlotte Labee, oprichter van het succesvolle Brain Balance (yourbrainbalance.com), het eerste herseninspiratie- en kennisplatform van Nederland. In haar boek staan 80 recepten, met uitleg over wat de specifieke ingrediënten doen voor je hersenen. De blue brain smoothie is een enorme bron van eiwitten. Bij het...

Naar recept
Hoofdgerecht
Andijviesalade met feta en pijnboompitten - recept - Gezond aan tafel
Andijviesalade met feta en pijnboompitten

Het recept voor deze andijviesalade met feta en pijnboompitten komt uit het kookboek Grip op koolhydraten – snel en simpel, in 30 minuten op tafel van Yvonne Lemmers. Uit het boek over dit recept: ‘Andijvie is een veelzijdige groenten die je op veel manieren kunt bereiden. Gekookte andijvie, roergebakken andijvie, rauwe andijvie… Het kan allemaal! De rauwe andijvie kennen de...

Naar recept
Hoofdgerecht
Noodles met groente uit de wok - recept - Gezond aan tafel
Noodles met groente uit de wok

Het recept voor deze noodles met groente uit de wok komt uit het kookboek 50x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer (Voedzaam & Snel). Voedingswaarden per persoon: 453 kcal – 9g vet – 70g koolhydraten – 16g eiwit

Naar recept
Lunch
Spinaziepannenkoeken - recept - Gezond aan tafel
Spinaziepannenkoeken

Dit recept voor spinaziepannenkoeken komt uit het kookboek Every day vegan van Lenna Omrani, vegan foodie en studente voeding en diëtetiek. Met de heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten uit haar boek bewijst ze elke dag weer hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn. Over dit recept in het boek: ‘Heb je (net als ik) vaak verse spinazie over?...

Naar recept
Hoofdgerecht
Broodje pulled jackfruit - recept - Gezond aan tafel
Broodje pulled jackfruit met bbq-saus

Dit recept voor broodje pulled jackfruit met bbq-saus komt uit het kookboek Every day vegan van Lenna Omrani, vegan foodie en studente voeding en diëtetiek. Met de heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten uit haar boek bewijst ze elke dag weer hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn. Over dit recept in het boek: ‘Van alle recepten in dit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Geurige pompoencurry met kikkererwten, gember, specerijen & kokosmelk - recept - Gezond aan tafel
Pompoencurry met kikkererwten, gember, specerijen & kokosmelk

Het recept voor deze geurige pompoencurry met kikkererwten, gember, specerijen & kokosmelk komt uit Samen eten van Jamie Oliver. Dit kookboek bevat meer dan 120 recepten om met vrienden en familie van te genieten en volop tips, tricks en keukenhacks, zodat je goed voorbereid en georganiseerd aan de slag kunt. ENERGIE 159 kcal VET 6 g VERZ. VET 3 g...

Naar recept
Hoofdgerecht
Met couscous gevulde courgettes - recept - gezondaantafel
Met couscous gevulde courgettes

Het recept voor deze met couscous gevulde courgettes komt uit het kookboek 50x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer (Voedzaam & Snel). Voedingswaarden per persoon: 513 kcal – 23g vet – 56 g koolhydraten – 12 g eiwit

Naar recept
Hoofdgerecht
Volkorenplaatpizza met groene asperges - recept - Gezond aan tafel
Volkorenplaatpizza met groene asperges

Het recept voor deze volkorenplaatpizza met groene asperges komt uit het kookboek 50x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer (Voedzaam & Snel). Voedingswaarden per persoon: 634 kcal – 28g vet – 50g koolhydraten – 36g eiwit   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde...

Naar recept
Tussendoortje
Choco-coco bounty bites - recept - Gezond aan tafel
Choco-coco bounty bites

Het recept voor deze choco-coco bounty bites komt uit het kookboek Lekker gelukkig van Carolina van Dorenmalen, a.k.a. Foodie-ness. Voedingswaarden: 213 kcal • 18,4 g vet • 8 g koolhydraten • 6 g suikers • 2,1 g eiwit

Naar recept
Hoofdgerecht
Thaise rode-pepersoep - recept - Gezond aan tafel
Thaise rode-pepersoep

Dit recept voor Thaise rode-pepersoep komt uit het kookboek Time to eat van Nadiya Hussain. Over dit recept in het boek: ‘Soms heb ik trek in een vlugge, snelle hap, en een soepje maken hoeft heus niet altijd ingewikkeld te zijn of lang te duren. De ingrediënten uit potjes vormen in dit recept een zalig geheel, en terwijl de soep...

Naar recept
Hoofdgerecht
Teriyakizalm met mangosalsa

Dit recept voor teriyakizalm met mangosalsa komt uit het kookboek Time to eat van Nadiya Hussain. Over dit recept in het boek: “Een goede teriyaki wordt extra lekker wanneer je de vis een nacht in de koelkast laat marineren, maar dat wil niet zeggen dat het niet à la minute kan. Dat kan namelijk heel goed. Als je wilt, zet...

Naar recept