Noodles met groente uit de wok

Noodles met groente uit de wok - recept - Gezond aan tafel

Ingredienten voor 2 personen

  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 100g shiitake
  • 200g kikkererwten (uitlekgewicht)
  • 5g verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop
  • 1-2 tl maïzena
  • 1 bosui
  • Olijfolie om in te bakken
  • 150g volkoren noodles

Zo maak je het

  1. Snijd de paprika's in reepjes, snijd de shiitake grof, maak de sugarsnaps schoon. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  2. Vul een kom met gekookt water en laat de groente daar een paar minuten in liggen.
  3. Schil de gember en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en snijd de knoflook en meng dit met de ketjap, gember, gembersiroop en maïzena in een schaaltje. Snijd de bosui in ringen.
  4. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de groenten (behalve de bosui) toe en bak onder voortdurend omscheppen op hoog vuur in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  5. Leg de noodles in een kom gekookt water en laat ze 4 minuten zacht worden, giet vervolgens af.
  6. Voeg de kikkererwten toe aan de groente en verwarm ze even mee. Schep het ketjapmengsel door de groente en voeg de noodles toe, schep alles door elkaar en voeg tot slot de gesneden bosui toe.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Suikervrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze noodles met groente uit de wok komt uit het kookboek 50x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer (Voedzaam & Snel).

Voedingswaarden per persoon: 453 kcal – 9g vet – 70g koolhydraten – 16g eiwit

Het recept is gebaseerd op dit boek
50x avondeten zonder vlees