Notenvrij

Hoofdgerecht
Pizza di mama van bietendeeg - Gezond aan tafel - recept
Pizza di mama van bietendeeg

Het recept voor deze pizza di mama van bietendeeg komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Dacht je dat we met het creëren van de zoeteaardappelpizza uitgespeeld waren? Think again! We hebben even moeten stoeien, maar wat blijkt? Zelf een bodem maken is echt geen uitdaging en een kleurtje...

Naar recept
Voorgerecht
Koekjes met tomaat en geitenkaas - Gezond aan tafel - recept
Koekjes met tomaat en geitenkaas

Dit recept voor koekjes met tomaat en geitenkaas komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Hoofdgerecht
Eendenborstfilet met selderij - Gezond aan tafel - recept
Eendenborstfilet met selderij

Dit recept voor eendenborstfilet met selderij komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.   Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je gratis aan en ontvang direct het eerste weekmenu! Schrijf je hier in en ontvang 4 koolhydraatarme en gezonde weekmenu’s ➔

Naar recept
Voorgerecht
Crudo van rode garnalen met citroen, rozemarijn en zeezout - Gezond aan tafel - recept
Crudo van rode garnalen met citroen, rozemarijn en zeezout

Dit recept voor crudo van rode garnalen met citroen, rozemarijn en zeezout komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Crudo is populair in de gloeiende hitte van Sicilië, waar korte bereidingstijden fundamenteel zijn. Allerlei zeebanket wordt er bijna rauw opgediend, afgezien van een korte marinade in...

Naar recept
Bijgerecht
Bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa - Gezond aan tafel - recept
Bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien

Dit recept voor bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Bloemkool is ongelooflijk veelzijdig en heel geschikt voor de oven en de grill – net als een stuk vlees. Dat komt vooral door de dichtheid en compacte...

Naar recept
Nagerecht
Met cassis & laurier gebakken peren & bramen - Gezond aan tafel - recept
Met cassis & laurier gebakken peren & bramen

Het recept voor deze met cassis & laurier gebakken peren & bramen komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Met peren kun je alle kanten op voor najaars- en wintertoetjes. Het vruchtvlees zuigt andere smaken echt op, zodat ze doordrenkt worden met rode wijn, marsala, kaneel, steranijs of wat je ook maar kiest. Dit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt - Gezond aan tafel - recept
Kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt

Het recept voor deze kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Alle gerechten in dit hoofdstuk zijn gemaakt met kippendijen, want ik ben er schaamteloos gek op. Ze zijn sappig – zo veel lekkerder dan kipfilet, die kan uitdrogen terwijl dat met kippendijen eigenlijk bijna nooit gebeurt...

Naar recept
Bijgerecht
Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille - Gezond aan tafel - recept
Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille

Het recept voor deze Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Dit gerecht is gebaseerd op een Grieks gerecht dat erg veelbelovend klonk, maar ik moest het vele malen bereiden voordat het de bijbehorende zachtheid kreeg in plaats van dat het op een in de...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus - Gezond aan tafel - recept
Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Dit recept voor pasta met gehaktballetjes in tomatensaus komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder.

Naar recept
Hoofdgerecht
Groentehapje met doperwten - Gezond aan tafel - recept
Groentehapje met doperwten (pompoen, paprika, courgette)

Dit recept voor een groentehapje met doperwten komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 4 maanden en ouder. De bereidingswijze voor groentehapjes met pompoen, paprika en courgette is nagenoeg gelijk, dus daarom schrijven we...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pompoen & mais - Gezond aan tafel - recept
Pompoen & mais

Dit recept voor pompoen & mais komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 6 maanden en ouder.

Naar recept