Lactosevrij

Hoofdgerecht
Spitskoolcurry met cashewnoten - Gezond aan tafel - recept
Spitskoolcurry met cashewnoten

Het recept voor deze spitskoolcurry met cashewnoten komt uit het kookboek Kook mee met MAX van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Voorgerecht
Bissara - Gezond aan tafel - recept
Bissara

Het recept voor deze bissara komt uit het kookboek NAJAT van topchef Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterrenrestaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Over dit recept schrijft ze: “Op de bissara leggen we een stukje visfilet en een saffraantuile en tot slot garneren we...

Naar recept
Hoofdgerecht
Spinazie-pompoenbowl - Gezond aan tafel - recept
Spinazie-pompoenbowl

Het recept voor deze spinazie-pompoenbowl komt uit het kookboek Bordjes & bowls uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.

Naar recept
Voorgerecht
Arancini - Gezond aan tafel - recept
Arancini

Het recept voor deze arancini komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life.

Naar recept
Hoofdgerecht
Pizza di mama van bietendeeg - Gezond aan tafel - recept
Pizza di mama van bietendeeg

Het recept voor deze pizza di mama van bietendeeg komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Dacht je dat we met het creëren van de zoeteaardappelpizza uitgespeeld waren? Think again! We hebben even moeten stoeien, maar wat blijkt? Zelf een bodem maken is echt geen uitdaging en een kleurtje...

Naar recept
Hoofdgerecht
Eendenborstfilet met selderij - Gezond aan tafel - recept
Eendenborstfilet met selderij

Dit recept voor eendenborstfilet met selderij komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.   Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je gratis aan en ontvang direct het eerste weekmenu! Schrijf je hier in en ontvang 4 koolhydraatarme en gezonde weekmenu’s ➔

Naar recept
Voorgerecht
Crudo van rode garnalen met citroen, rozemarijn en zeezout - Gezond aan tafel - recept
Crudo van rode garnalen met citroen, rozemarijn en zeezout

Dit recept voor crudo van rode garnalen met citroen, rozemarijn en zeezout komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Crudo is populair in de gloeiende hitte van Sicilië, waar korte bereidingstijden fundamenteel zijn. Allerlei zeebanket wordt er bijna rauw opgediend, afgezien van een korte marinade in...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met amandelen, peterselie en ingelegde citroen - Gezond aan tafel - recept
Gevulde aubergines met amandelen & peterselie

Dit recept voor gevulde aubergines met amandelen, peterselie en ingelegde citroen komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Aubergines zijn een heerlijke groente maar hebben een exotisch klimaat nodig om hun potentieel te realiseren. Spanje heeft er precies de juiste grond en het juiste klimaat voor,...

Naar recept
Nagerecht
Met cassis & laurier gebakken peren & bramen - Gezond aan tafel - recept
Met cassis & laurier gebakken peren & bramen

Het recept voor deze met cassis & laurier gebakken peren & bramen komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Met peren kun je alle kanten op voor najaars- en wintertoetjes. Het vruchtvlees zuigt andere smaken echt op, zodat ze doordrenkt worden met rode wijn, marsala, kaneel, steranijs of wat je ook maar kiest. Dit...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Appelazijn - Gezond aan tafel - recept
Appelazijn

Het recept voor deze appelazijn komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Je kunt appelazijn ook op een andere manier maken met stukken appel, maar omdat ik niets weg wil gooien, vind ik deze manier met restjes appel leuker. Zelfgemaakte azijn is helaas niet geschikt als inmaakazijn, want...

Naar recept
Hoofdgerecht
Parelspelt met appel, bimi & hazelnoten - Gezond aan tafel - recept
Parelspelt met appel, bimi & hazelnoten

Het recept voor deze parelspelt met appel, bimi & hazelnoten komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Dit is perfecte winterkost – voeg een paar in stukjes verdeelde gerookte makreelfilets toe als je zin hebt in iets voedzamers.”

Naar recept