Koolhydraatarm
Lamscurry
Het recept voor deze lamscurry komt uit het kookboek Het beste van Kookschrift van een Kookgek van Joop Braakhekke. Lekker met broccol en bloemkool, gefrituurd met tomatensaus en perentaart toe (recepten in het boek).
Naar receptPittige makreelsalade in tomaatjes
Het recept voor deze pittige makreelsalade in tomaatjes komt uit het boek Surimam cooking 2 van SuriMAMs. Uit het boek: “Onze eerste zelfgemaakte salade was de makreelsalade. Dat was in de jaren zeventig. Dit recept hebben wij geleerd van onze moeder. De salade serveerden we dan wel met koude ingrediënten, want op het vuur kokkerellen zat er toen nog niet...
Naar receptHomemade pesto met rucola
Dit recept voor homemade pesto met rucola komt uit het boek Eet meer energie van Marjolein Dubbers. Ze schrijft erover in haar boek: “Heb jij, net als ik, verschillende keren tevergeefs geprobeerd om zelf een lekkere pesto te maken? Hier stopt je zoektocht: dit is het recept waar je naar op zoek was. Maak een grote hoeveelheid en vries in...
Lees meerGevulde courgettes van de bbq met truffel en noten
Het recept voor deze gevulde courgettes van de bbq met truffel en noten komt uit het kookboek Smokey Goodness Winter BBQ van Jord Althuizen. Over dit recept schrijft hij in zijn boek: “Als je je groenteliefhebbende vrienden wat goeds wilt laten eten, moet je ze deze hartige winterdish eens voorschotelen. Zelfs vleesliefhebbers lopen warm voor deze met truffel en noten...
Naar receptVegetarische groentenlasagne
Het recept voor deze vegetarische groentenlasagne komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.
Naar receptPaddenstoelenterrine
Het recept voor deze paddenstoelenterrine komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.
Naar receptGado gado salade
Het recept voor deze gado gado salade komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptNori-omeletwrap met zalm en verse kruiden
Het recept voor deze nori-omeletwrap met zalm en verse kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Dit is zo’n heerlijk makkelijk en voedzaam recept! Je kunt het ook van tevoren maken en in je lunchbox meenemen. Het past heel goed in een koolhydraatarm menu. Ben je vegetariër en eet...
Naar receptBonensalade met lamsoor of rucola
Het recept voor deze bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Dit gerecht is opvallend goed voor een gezond gewicht, stabiele bloedsuikerspiegel, hart en vaten en goed voor de schildklier.
Naar receptPuntpaprikasoep met trostomaten en kikkererwten
Het recept voor deze puntpaprikasoep met trostomaten en kikkererwten komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.
Naar receptGegrilde-inktvissalade (Jamie Oliver)
Het recept voor deze gegrilde-inktvissalade met een eilandsalsa van kappertjes, pistachenoten, chilipeper, munt en citroen komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Geïnspireerd door de liefde die Nonna Franchina in haar inktvisvulling steekt, bedacht ik dit recept, waarbij we eigenlijk hetzelfde principe hanteren, maar dan andersom. Begin met het maken van een waanzinnige salsa...
Naar recept