Koemelkvrij
Gevulde pasta met pesto en spinazie
Het recept voor deze gevulde pasta met pesto en spinazie komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Pastaschelpen kun je los eten, het kan… Maar ik zou het niet doen. Wat ik wel zou doen? Ze vullen! Met pesto, kaassaus en nog veel meer lekkers.”
Naar receptKoekjes met tomaat en geitenkaas
Dit recept voor koekjes met tomaat en geitenkaas komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Naar receptEendenborstfilet met selderij
Dit recept voor eendenborstfilet met selderij komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet. Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je gratis aan en ontvang direct het eerste weekmenu! Schrijf je hier in en ontvang 4 koolhydraatarme en gezonde weekmenu’s ➔
Naar receptCrudo van rode garnalen met citroen, rozemarijn en zeezout
Dit recept voor crudo van rode garnalen met citroen, rozemarijn en zeezout komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Crudo is populair in de gloeiende hitte van Sicilië, waar korte bereidingstijden fundamenteel zijn. Allerlei zeebanket wordt er bijna rauw opgediend, afgezien van een korte marinade in...
Naar receptGevulde aubergines met amandelen & peterselie
Dit recept voor gevulde aubergines met amandelen, peterselie en ingelegde citroen komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Aubergines zijn een heerlijke groente maar hebben een exotisch klimaat nodig om hun potentieel te realiseren. Spanje heeft er precies de juiste grond en het juiste klimaat voor,...
Naar receptMet cassis & laurier gebakken peren & bramen
Het recept voor deze met cassis & laurier gebakken peren & bramen komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Met peren kun je alle kanten op voor najaars- en wintertoetjes. Het vruchtvlees zuigt andere smaken echt op, zodat ze doordrenkt worden met rode wijn, marsala, kaneel, steranijs of wat je ook maar kiest. Dit...
Naar receptAppelazijn
Het recept voor deze appelazijn komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Je kunt appelazijn ook op een andere manier maken met stukken appel, maar omdat ik niets weg wil gooien, vind ik deze manier met restjes appel leuker. Zelfgemaakte azijn is helaas niet geschikt als inmaakazijn, want...
Naar receptParelspelt met appel, bimi & hazelnoten
Het recept voor deze parelspelt met appel, bimi & hazelnoten komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Dit is perfecte winterkost – voeg een paar in stukjes verdeelde gerookte makreelfilets toe als je zin hebt in iets voedzamers.”
Naar receptGroentehapje met doperwten (pompoen, paprika, courgette)
Dit recept voor een groentehapje met doperwten komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 4 maanden en ouder. De bereidingswijze voor groentehapjes met pompoen, paprika en courgette is nagenoeg gelijk, dus daarom schrijven we...
Naar receptPompoen & mais
Dit recept voor pompoen & mais komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 6 maanden en ouder.
Naar receptCouscous met aubergine, tomaat & kalkoen
Dit recept voor couscous met aubergine, tomaat & kalkoen komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 9 maanden en ouder. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan...
Naar recept