Glutenvrij

Nagerecht
Appel uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Appel uit de oven

Het recept voor deze appel uit de oven komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.

Naar recept
Hoofdgerecht
Gado gado salade met gemarineerde tempé - Gezond aan tafel - recept
Gado gado salade met gemarineerde tempé

Deze gado gado salade met gemarineerde tempé komt uit het boek Sla Easy van Ida de Haart. Over de salade in het boek: “Gado gado is een gerecht uit Indonesië dat bestaat uit groenten en verse pindasaus. Superlekker en echt comfortfood. Ik houd ervan om de gado gado uit een kom met een boel lekkere dingen te eten.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade gestoomde voorjaarsgroenten, ei & parmezaan - Gezond aan tafel - recept
Salade gestoomde voorjaarsgroenten, ei & parmezaan

Deze salade van gestoomde voorjaarsgroenten, ei & parmezaan komt uit het boek Sla Easy van Ida de Haart. Over de salade in het boek: “Als je een moestuin hebt kun je je eerste oogst gebruiken om deze lichte lenteachtige salade te maken. Lauwwarm is hij het lekkerst!”

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade meiknol, watermeloen, geitenkaas en pompoenpitten - Gezond aan tafel - recept
Salade meiknol, watermeloen, geitenkaas & pompoenpitten

Deze salade meiknol, watermeloen, geitenkaas & pompoenpitten komt uit het boek Sla Easy van Ida de Haart. Over de salade in het boek: “Deze heerlijk frisse salade is ideaal voor zonnige dagen op het balkon of in de tuin met een goed glas witte wijn. Je zet hem in een handomdraai op tafel, dus heb je des te meer tijd...

Naar recept
Lunch
Vissalade met sperzieboontjes (Yvonne Lemmers) - Gezond aan tafel - recept
Vissalade met sperzieboontjes (Grip op koolhydraten)

Het recept voor deze vissalade met sperzieboontjes komt uit het boek Grip op koolhydraten van diëtiste en ervaringsdeskundige Yvonne Lemmers. Over dit recept schrijft ze in het boek: “Voor veel GOK-kers is dit een van de topgerechten. Een makkelijke lunch om mee te nemen naar het werk. Eet je vaak vissalade, wissel dan regelmatig van vissoort. Vooral zalm, makreel en...

Naar recept
Lunch
Boerenkool met sinaasappel, tomaat en avocado - Gezond aan tafel - recept
Boerenkool met sinaasappel, tomaat en avocado

Deze salade van boerenkool met sinaasappel, tomaat en avocado komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Lunch
Rucola met peer en blauwe kaas - Gezond aan tafel - recept
Rucola met peer en blauwe kaas

Deze salade van rucola met peer en blauwe kaas komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Tussendoortje
Avocado makreel salade - Gezond aan tafel - recept
Avocado makreel salade (Niven Kunz)

Het recept voor deze avocado makreel salade komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz. Hij schrijft erover in het boek: “Het schoonmaken van een avocado is eigenlijk heel eenvoudig: zet het mes erin tot aan de pit en draai de avocado rond. Draai de twee helften los en zet het mes in de grote pit en trek zo...

Naar recept
Nagerecht
Vlaflip met aardbeien - Gezond aan tafel - recept
Vlaflip met aardbeien

Het recept voor deze vlaflip met aardbeien komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Aardbeien zijn rijk aan antioxidanten die zenuwcellen zouden beschermen tegen infecties. Op die manier kunnen ze het verouderingsproces in het lichaam (en dus ook de hersenen) vertragen.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Thaise mosselen (Kim Feenstra en Benine Bijleveld) - Gezond aan tafel - recept
Thaise mosselen (Kim Feenstra, Bénine Bijleveld)

Het recept voor deze Thaise mosselen komt uit het boek Food talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com. Over dit recept schrijft Bénine in het boek: “Mosselen zijn voor mij het synoniem van een hete zomeravond. Ik heb de Nederlandse kust in mijn vizier, iets te veel wijntjes...

Naar recept
Tussendoortje
Raw brownies van Kim Feenstra en Benine Bijleveld (uit hun boek Food talk) - Gezond aan tafel - recept
Raw brownies (Kim Feenstra, Bénine Bijleveld)

Het recept voor deze raw brownies komt uit het boek Food talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com. Over dit recept schrijft Kim in het boek: “Lief lichaam, Je bent mijn beste vriendin. Ik zorg misschien niet altijd goed voor je. Ik zou je veel vaker moeten verwennen....

Naar recept