Salade meiknol, watermeloen, geitenkaas & pompoenpitten
Ingredienten voor 4 personen
- 200 ml frisse sinaasappel & peterseliedressing
- 2 kleine meiknollen
- 400 g watermeloen
- 1 el zonnebloemolie
- 60 g pompoenpitjes
- 125 g rucola, gewassen
- 300 - 400 g zachte geitenkaas
- ½ bosje krulpeterselie, gehakt
- Frisse sinaasappel & peterseliedressing (300 ml)
- Sap van 1 grote sinaasappel
- Rasp van ½ sinaasappel
- Sap van 1 citroen
- 3 el sojayoghurt
- ½ bosje bladpeterselie, gehakt
- Mespunt peper
- 1 tl zout
- 100 ml zonnebloemolie
Zo maak je het
- Maak eerst de dressing, dan staat die vast klaar.
- Was de meiknollen en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de meiknollen op een mandoline of met een scherp koksmes in zo dun mogelijke plakjes, en het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 2 cm.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de pompoenpitten toe. Rooster ze ongeveer 4 minuten en voeg een snufje zout toe; schud de pan af en toe.
- Stel je salade samen op individuele bordjes of een grote schaal. Begin met de rucola en verdeel hier de plakjes meiknol en blokjes watermeloen over. Verkruimel de geitenkaas over de salades en maak ze af met de geroosterde pompoenpitten en de gehakte peterselie.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Wil je je salade extra vullend maken? Voeg dan nog wat belugalinzen toe.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Notenvrij | Tarwevrij | Vegetarisch?
Deze salade meiknol, watermeloen, geitenkaas & pompoenpitten komt uit het boek Sla Easy van Ida de Haart.
Over de salade in het boek: “Deze heerlijk frisse salade is ideaal voor zonnige dagen op het balkon of in de tuin met een goed glas witte wijn. Je zet hem in een handomdraai op tafel, dus heb je des te meer tijd om te relaxen.”
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: