Bijgerecht

Bijgerecht
Courgettini met zongedroogde tomaten en feta - Gezond aan tafel - recept
Courgettini met zongedroogde tomaten en feta

Het recept voor deze courgettini met zongedroogde tomaten, feta en amandelschaafsel komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.

Naar recept
Bijgerecht
Kipspiesjes met pompoen - Gezond aan tafel - recept
Kipspiesjes met pompoen en peultjes

Het recept voor deze kipspiesjes met pompoen en peultjes komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Bijgerecht
Aardappel kibbeh met sinaasappelschil en citroenschil - Gezond aan tafel - recept
Aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil

Het recept voor deze aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Kibbeh batata is een kibbehklassieker uit de Libanese keuken. Het bestaat uit: aardappels met bulghur, gemengd met 7-spices (gewone kibbeh wordt gemaakt van lamsgehakt met bulghur). Dit is onze funky versie met sinaasappel- en...

Naar recept
Bijgerecht
Tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof - Gezond aan tafel - recept
Tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof

Het recept voor deze tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Tarwe is een geweldige drager voor salades en wat minder bekend dan bulghur, rijst of pasta. Dit recept is eigenlijk een verzameling favoriete ingrediënten: sinaasappelsapdressing, venkelzaad, hazelnoot en artisjok. De artisjokken...

Naar recept
Bijgerecht
Geroosterde bietjes met granaatappelmelasse, witte kaas & gekonfijte kardemom sinaasappelschil - Gezond aan tafel - recept
Geroosterde bietjes met granaatappelmelasse & witte kaas

Het recept voor deze geroosterde bietjes met granaatappelmelasse, witte kaas & gekonfijte kardemom sinaasappelschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Ook hier speelt de granaatappelmelasse weer een heldenrol – hij besprenkelt zijn vrienden (ze hebben dezelfde kleur) de bietjes: aards, zoet, zuur en complex. De kardemom-sinaasappelschil geeft...

Naar recept
Bijgerecht
Rode bieten salade met peertjes van Niven Kunz - Gezond aan tafel - recept
Rode bieten salade met peertjes (Niven Kunz)

Het recept voor deze rode bieten salade met peertjes komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde groente met waterkersyoghurt en crunchy amandelolie - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde groente met waterkersyoghurt & amandelolie

Het recept voor deze gegrilde groente met waterkersyoghurt & amandelolie komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Yoghurt is heerlijk als dressing, zoals je misschien weet van de in de Arabische wereld welbekende combi van koude yoghurt over gegrilde aubergine in de Arabische wereld. Wij hebben de aubergine...

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde halloumi en courgette - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde halloumi en courgette

Het recept voor deze gegrilde halloumi en courgette komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Gegrilde halloumi is een fantastische toevoeging aan een vegetarisch buffet omdat het een mooi contrast vormt met verse, sappige groente, salades en gekookte granen. Ik vind de zoutige smaak vooral erg lekker bij plakjes zoete, gegrilde...

Naar recept
Bijgerecht
Venkelpuree - Gezond aan tafel - recept
Venkelpuree

Het recept voor deze venkelpuree komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Puree is heerlijk bij gefrituurde en krokante gerechten, zoals mijn groenteballetjes of gebakken of geroosterde groenten. Deze zalige versie kun je maken op basis van aardappels of aardperen, maar het is de venkel die hem echt bijzonder maakt. Perfect...

Naar recept
Bijgerecht
Gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas (Niven Kunz) - Gezond aan tafel - recept
Gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas (Niven Kunz)

Het recept voor deze gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Naar recept
Bijgerecht
Gepofte zoete aardappel (Niven Kunz) - Gezond aan tafel - recept
Gepofte zoete aardappel met tapenade (Niven Kunz)

Het recept voor deze gepofte zoete aardappel met tapenade komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Naar recept