Bijgerecht
Slakjes van brood, avocado en komkommer
Het recept voor deze slakjes van brood, avocado en komkommer komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar).
Naar receptSalade van rauw eekhoorntjesbrood
Het recept voor deze risotto met amarone di Valpolicella komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Uit het boek over dit recept: “Dit simpele recept maken we alleen met heel vers eekhoorntjesbrood. De paddenstoelen moeten smetteloos zijn, met brede witte stelen en...
Naar receptGeroosterde bloemkool van de bbq
Het recept voor deze geroosterde bloemkool van de bbq komt uit het boek Smokey Goodness 3 van barbecue-held Jord Althuizen. Met deze geroosterde bloemkool combineer je een icoon van de oer-hollandse keuken met de kaapse currykruiden om een killer veggie roast te maken. Met een vleugje rook uiteraard."
Naar receptCarciofi alla giudia
Dit recept voor carciofi alla giudia komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.
Naar receptGefermenteerde pompoenplakken
Het recept voor deze gefermenteerde pompoenplakken komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “In ontwikkelingslanden ontbreekt het kleine boeren vaak aan goede mogelijkheden voor opslag en transport. Kisten vol groente en fruit staan vaak te rotten op het erf, soms wel de helft van...
Naar receptFalafel cake
Het recept voor deze falafel cake komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Falafel wordt traditioneel gemaakt van gewelde kikkererwten, maar de vegetarische balletjes kun je van vrijwel iedere gedroogde boon maken. Gedroogde bonen zijn in alle soorten, maten en kleuren te krijgen, dus...
Naar receptSpruitjesstamppot met kalkoen (babyhapje)
Het recept voor deze spruitjesstamppot met kalkoen komt uit het boek Eibertje kiest babyvoeding van Eibertje van Halteren. Dit hapje is geschikt voor baby’s van 12 maanden en ouder.
Naar receptBanaan-ei pannenkoekjes (babyhapje)
Het recept voor deze banaan-ei pannenkoekjes komt uit het boek Eibertje kiest babyvoeding van Eibertje van Halteren. Ze zijn geschikt voor baby’s van 8 maanden en ouder. Deze snelle pannenkoekjes zijn erg lekker als ontbijt of bij de nasi. Ze smaken ook goed met zelfgemaakt blauwebessensap of met aardbeienpuree. Meer recepten? Bestel het boek hier en neem voor een kijkje...
Naar receptVlugge Aziatische viskoekjes (Jamie Oliver)
Het recept voor deze vlugge Aziatische viskoekjes komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptBietjes met mandarijnen en geitenkaas (Jamie Oliver)
Het recept voor deze bietjes met mandarijnen en geitenkaas komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.
Naar receptSoep van zongedroogde paddenstoelen
Het recept voor deze soep van zongedroogde paddenstoelen komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Over dit recept in het boek: “Zongedroogde paddenstoelen voegen extra vitamine D aan dit recept toe. Een topping van hele geroosterde paddenstoelen geeft de soep extra textuur en smaak.”
Naar recept