Boekweitpannenkoeken met banaan en chocoladesaus
Ingredienten voor 2 personen
- Voor de chocoladesaus
- 200 ml kokosmelk
- 4 Medjoul-dadels, ontpit en in stukjes
- 2 el cacaopoeder
- Snufje zout
- Voor de pannenkoeken
- 125 g boekweitmeel
- 1 rijpe banaan
- 200 ml plantaardige melk
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kokosolie
Verder nodig
- blender of keukenmachine
- afsluitbaar potje
Zo maak je het
- Verwarm voor de chocoladesaus in een steelpan de kokosmelk met de dadels op middelhoog vuur. Laat de melk warm en de dadels zacht worden.
- Giet het mengsel in de blender of keukenmachine, voeg het cacaopoeder en het zout toe en mix tot een gladde, romige saus.
- Doe de saus in het potje en zet opzij. Je kunt het zo laten staan of in de koelkast laten afkoelen. Hoe meer de saus afkoelt, hoe dikker hij wordt.
- Doe ondertussen voor de pannenkoeken het boekweitmeel, de banaan, plantaardige melk en het vanille-extract in de blender. Mix tot een glad beslag.
- Voeg het bakpoeder toe en mix kort door. Laat het beslag daarna een paar minuten rusten.
- Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep met een eetlepel het beslag in de pan om kleine pannenkoekjes te maken.
- Bak ze 2-3 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Herhaal tot alle beslag op is.
- Stapel de pannenkoekjes op een bord en schenk de chocoladesaus erover. De chocoladesaus blijft in de koelkast tot 5 dagen goed.
- Je kunt hem opnieuw verwarmen voor een vloeibare textuur of koud gebruiken als een dikkere saus.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Voeg eventueel vers fruit, noten of kokosvlokken toe als extra topping.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Veganistisch | Vegetarisch?
In Lenna’s Plantbased Kitchen deelt Lenna Omrani haar favoriete recepten – eiwitrijk, voedzaam en kleurrijk, de perfecte basis voor iedereen die gezond wil eten en genoeg energie wil hebben. Van ontbijt tot diner, met handige tips en inspirerende weekmenu’s sta je zorgeloos in de keuken. Dit worden jouw nieuwe go-to-recepten voor elke dag!
De auteur schrijft over dit recept: “Wat is er beter dan een stapel zelfgemaakte pannenkoeken? Deze boekweitpannenkoeken zijn glutenvrij en nootachtig van smaak en de zelfgemaakte chocoladesaus maakt ze extra lekker en zoet… De perfecte manier om het weekend te starten!”
Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔