Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Tonijnsalade

Tonijnsalade

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn
  • 1 kleine rode peper, fijngesneden
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 2 grote augurken
  • 2 el kappertjes
  • 2 hardgekookte eieren, gepeld
  • 1 rode ui, in dunne ringen

Bereidingswijze

  • Laat de tonijn uitlekken, breek de tonijn met een vork in grove stukken.
  • Schep de tonijn in een kom met rode peper, bosuitjes en azijn door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de augurken in grote plakken. Verdeel ze over twee borden. Schep de tonijnsalade erop. Strooi de kappertjes eroverheen.
  • Snijd de eieren in partjes en serveer ernaast, verdeel de rode uiringen over de salade. Bestrooi naar smaak met zout en peper.

Tip

  • LET OP 30 minuten marineren.
  • TIP Je kunt de augurken en eieren ook grof snijden en door de salade roeren. Dit is een heerlijke tonijnspread op een cracker.
  • VEGETARISCHE TIP Rode biet in plaats van tonijn.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze tonijnsalade komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van