• 10 (1 brood)
  • Bereidingstijd 10 minuten, oventijd 60 minuten
  • Tamara de Weijer
  • Tussendoortje
  • Brood

Dit recept voor een zadenpittenbrood met pecannoten en amandelen komt uit Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer van dokter Tamara de Weijer.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer

    Tamara de Weijer

    • Voel je na vier weken fitter, bouw een sterkere weerstand op en zit lekker in je vel
    • Praktische tips rond de thema’s bewegen, ontspanning, slaap en voeding
    • 30 heerlijke recepten en diverse ervaringsverhalen
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 125 g lijnzaad
  • 150 ml water
  • 100 g zonnebloempitten
  • 100 g pompoenpitten
  • 100 g wit sesamzaad
  • 50 g ongebrande pecannoten, grofgehakt
  • 50 g ongebrande amandelen
  • 3 middelgrote eieren
  • 50 g olijfolie, om in te bakken

Verder nodig

  • weegschaal
  • cakevorm (25 cm)
  • bakpapier
  • handmixer

Bereidingswijze

  • Meng het lijnzaad met het water en laat 10 minuten staan. Roer na 5 minuten nog even door.
  • Meng intussen in een kom de zonnebloem- en pompoenpitten, het sesamzaad, de pecannoten en amandelen.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Klop met een handmixer op de hoogste stand de eieren in ongeveer 4 minuten schuimig in een grote kom.
  • Meng de olijfolie met het lijnzaadmengsel en roer dit door de schuimige, geklopte eieren. Voeg het pitten-notenmengsel toe en roer alles voorzichtig tot een egaal, luchtig beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak het brood in 60 minuten in het midden van de oven gaar. Zet de oven de laatste 10 minuten op de grillstand voor een goudbruine bovenkant. Houd het brood goed in de gaten: het kan opeens hard gaan en daardoor aanbranden.
  • Laat het brood eerst afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en in plakjes snijdt. Het brood blijft in de koelkast, luchtdicht verpakt, 1 week goed, of bewaar het in de diepvries.

Tip

Bak als je toch bezig bent meteen twee broden tegelijk, dan heb je een voorraadje.

  • Een gratis preview van Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer in je mailbox?

  •  *
  •  *
  • Dit recept komt uit dit boek


    Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer

    Tamara de Weijer

    • Voel je na vier weken fitter, bouw een sterkere weerstand op en zit lekker in je vel
    • Praktische tips rond de thema’s bewegen, ontspanning, slaap en voeding
    • 30 heerlijke recepten en diverse ervaringsverhalen
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer

Tamara de Weijer

  • Voel je na vier weken fitter, bouw een sterkere weerstand op en zit lekker in je vel
  • Praktische tips rond de thema’s bewegen, ontspanning, slaap en voeding
  • 30 heerlijke recepten en diverse ervaringsverhalen
24,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay