Meng het lijnzaad met het water en laat 10 minuten staan. Roer na 5 minuten nog even door.
Meng intussen in een kom de zonnebloem- en pompoenpitten, het sesamzaad, de pecannoten en amandelen.
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
Klop met een handmixer op de hoogste stand de eieren in ongeveer 4 minuten schuimig in een grote kom.
Meng de olijfolie met het lijnzaadmengsel en roer dit door de schuimige, geklopte eieren. Voeg het pitten-notenmengsel toe en roer alles voorzichtig tot een egaal, luchtig beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en bak het brood in 60 minuten in het midden van de oven gaar. Zet de oven de laatste 10 minuten op de grillstand voor een goudbruine bovenkant. Houd het brood goed in de gaten: het kan opeens hard gaan en daardoor aanbranden.
Laat het brood eerst afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en in plakjes snijdt. Het brood blijft in de koelkast, luchtdicht verpakt, 1 week goed, of bewaar het in de diepvries.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Bak als je toch bezig bent meteen twee broden tegelijk, dan heb je een voorraadje.