IJslolly’s met aardbeien en spirulina

IJslolly’s met aardbeien en spirulina

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 350 ml kokosmelk
  • 1 banaan, gepeld en in stukken gesneden
  • 1 flinke tl spirulinapoeder
  • 50 ml rijststroop
  • 150 g aardbeien, gewassen en ontkroond
  • mespuntje vanillepoeder (of vanillemerg uit 1 peul)

Verder nodig

  • Blender
  • (Siliconen) ijsvormpjes

Bereidingswijze

  • Blend de kokosmelk met banaan, spirulina en rijststroop tot een gladde massa.
  • Doe dit mengsel in een kom.
  • Blend vervolgens de aardbeien met het vanillepoeder tot een gladde rode saus.
  • Verdeel eerst het kokos-banaanmengsel over ongeveer 6 (siliconen) ijsvormpjes. Swirl hier vervolgens de aardbeiensaus doorheen. Vries minimaal 6 uur in.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze ijslolly’s met aardbeien en spirulina komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten.

Over dit recept in het boek: “Dit is een heel eenvoudig recept! Mix, blend, giet, vries en klaar. Deze Spirulina & Strawberry Popsicles zijn ideaal om in de zomer even mee af te koelen en een heel gemakkelijke manier om al snoepend aan je vitaminen te komen. Ideaal voor kinderen, zeker als ze ze ook nog eens zelf mogen maken. They will love it!”

Inkijkexemplaar van