Hartige notencrackers
- 1 literpot vol
- 50-60 minuten
- Kyra de Vreeze
- Tussendoortje
- Ovengerechten
Ingrediënten
- Droge delen
- 225 g rijstmeel
- 75 g rijstvlokken
- 150 g hazelnoten, fijngehakt
- 75 g pompoenpitten, heel
- 1 tl bakpoeder
- 1-2 tl zeezout
- 3 handjes verse tijmblaadjes, zonder stelen
- Natte delen
- 75 g rijststroop
- 50 ml milde olijfolie
- 100-150 ml water
Verder nodig
Bereidingswijze Hartige notencrackers
- Voeg alle droge delen samen in een kom en meng ze door elkaar. Voeg alle natte delen samen in een tweede kom en meng ze door elkaar. Voeg de natte en de droge delen samen en vermeng ze tot een vochtig deeg ontstaat. Spreid het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Gebruik een tweede stuk bakpapier om het deeg goed aan te drukken en een rechthoek te maken.
- Neem een mes om horizontale en verticale lijnen te maken, zodat de vorm van de crackers al duidelijk is en ze zo makkelijk gebroken kunnen worden. Zorg dat het deeg niet te dik is. Besprenkel het eventueel met wat extra zeezout. Zet de bakplaat gedurende 40 minuten op 190 °C in een voorverwarmde oven. Bak het deeg goudbruin en laat het dan afkoelen op een rooster. Bewaar de crackers in een goed afsluitbare pot. Zo blijven ze dagen goed. Serveer met een (huisgemaakte) hummus.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze hartige notencrackers komt uit het boek vegan. van Kyra de Vreeze (onder andere natuurgeneeskundig therapeut, body & mind chef, en plantaardige-receptontwikkelaar).
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Overheerlijk huisgemaakt en voedzaam eten
- Veganistische recepten, meestal simpel, soms decadent, en altijd met pure ingrediënten, liefst van het seizoen
- De meest favoriete recepten uit Kyra’s Kitchen, aangevuld met nieuwe recepten en prachtige foodfotografie