Hartige notencrackers

Hartige notencrackers

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze Hartige notencrackers

  • Voeg alle droge delen samen in een kom en meng ze door elkaar. Voeg alle natte delen samen in een tweede kom en meng ze door elkaar. Voeg de natte en de droge delen samen en vermeng ze tot een vochtig deeg ontstaat. Spreid het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Gebruik een tweede stuk bakpapier om het deeg goed aan te drukken en een rechthoek te maken.
  • Neem een mes om horizontale en verticale lijnen te maken, zodat de vorm van de crackers al duidelijk is en ze zo makkelijk gebroken kunnen worden. Zorg dat het deeg niet te dik is. Besprenkel het eventueel met wat extra zeezout. Zet de bakplaat gedurende 40 minuten op 190 °C in een voorverwarmde oven. Bak het deeg goudbruin en laat het dan afkoelen op een rooster. Bewaar de crackers in een goed afsluitbare pot. Zo blijven ze dagen goed. Serveer met een (huisgemaakte) hummus.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze hartige notencrackers komt uit het boek vegan. van Kyra de Vreeze (onder andere natuurgeneeskundig therapeut, body & mind chef,  en plantaardige-receptontwikkelaar).

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



vegan.

Kyra de Vreeze

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Overheerlijk huisgemaakt en voedzaam eten
  • Veganistische recepten, meestal simpel, soms decadent, en altijd met pure ingrediënten, liefst van het seizoen
  • De meest favoriete recepten uit Kyra’s Kitchen, aangevuld met nieuwe recepten en prachtige foodfotografie
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔