Crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer

Crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer

Dit recept voor crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.

Over schelvislever schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Schelvislever is niet alleen lustopwekkend en lekker, maar ook goedkoop en voedzaam. […] De gare lever is direct verwerkbaar en zit barstensvol gezonde olie en natuurlijke vitaminen A en D. Gezonder gemaksvoedsel kun je haast niet bedenken.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vis uit blik

    Bart van Olphen

    • Lekker eten met duurzaam ingeblikte vis
    • Verrassend lekkere en lekker eenvoudige recepten met tonijn, zalm, krab, makreel, garnalen, mosselen en sardines uit blik
    • Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht: oneindig veel inspiratie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ingrediënten crostini met schelvis lever rillettes

  • 1 komkommer
  • 3 el witte-wijnazijn
  • snufje zout
  • 3 el gembersiroop
  • stokbrood
  • olijfolie
  • 1 blikje schelvislever van 120 g, uitgelekt
  • 1 bosje bieslook
  • 1 rode ui, geschild en in dunne halve ringen gesneden

Bereidingswijze

  • Snijd de komkommer over de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zachte kern. Snijd een kwart van het vruchtvlees in strips.
  • Maak een marinade van de witte-wijnazijn, het zout en de gembersiroop. Leg de komkommerstrips een uur in de marinade.
  • Snijd het stokbrood in sneetjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en geef de sneetjes een kleurtje.
  • Prak met een vork de schelvislever fijn. Voeg een scheut olijfolie, witte peper en bieslook toe en schep een paar keer om.
  • Schep de schelvislever op toast.
  • Verdeel de komkommer over de schelvislever en garneer met de rode ui.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vis uit blik

    Bart van Olphen

    • Lekker eten met duurzaam ingeblikte vis
    • Verrassend lekkere en lekker eenvoudige recepten met tonijn, zalm, krab, makreel, garnalen, mosselen en sardines uit blik
    • Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht: oneindig veel inspiratie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Vis uit blik

Bart van Olphen

  • Lekker eten met duurzaam ingeblikte vis
  • Verrassend lekkere en lekker eenvoudige recepten met tonijn, zalm, krab, makreel, garnalen, mosselen en sardines uit blik
  • Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht: oneindig veel inspiratie
18,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay