Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer

Crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer

0 / 5. 0

Ingrediënten crostini met schelvis lever rillettes

  • 1 komkommer
  • 3 el witte-wijnazijn
  • snufje zout
  • 3 el gembersiroop
  • stokbrood
  • olijfolie
  • 1 blikje schelvislever van 120 g, uitgelekt
  • 1 bosje bieslook
  • 1 rode ui, geschild en in dunne halve ringen gesneden

Bereidingswijze

  • Snijd de komkommer over de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zachte kern. Snijd een kwart van het vruchtvlees in strips.
  • Maak een marinade van de witte-wijnazijn, het zout en de gembersiroop. Leg de komkommerstrips een uur in de marinade.
  • Snijd het stokbrood in sneetjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en geef de sneetjes een kleurtje.
  • Prak met een vork de schelvislever fijn. Voeg een scheut olijfolie, witte peper en bieslook toe en schep een paar keer om.
  • Schep de schelvislever op toast.
  • Verdeel de komkommer over de schelvislever en garneer met de rode ui.

Dit recept voor crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.

Over schelvislever schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Schelvislever is niet alleen lustopwekkend en lekker, maar ook goedkoop en voedzaam. […] De gare lever is direct verwerkbaar en zit barstensvol gezonde olie en natuurlijke vitaminen A en D. Gezonder gemaksvoedsel kun je haast niet bedenken.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van