Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Chocoladekoekjes (Broodbuik)

Chocoladekoekjes (Broodbuik)

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 500 g amandelmeel/bloem
  • 1 tl baksoda
  • ½ tl zeezout
  • 4 eieren
  • 130 g boter of kokosolie, gesmolten
  • 55 g sour cream of 60 ml kokosmelk
  • 2 tl vanille-extract
  • ½ tl vloeibare stevia
  • 300 g pure chocolade in stukjes/pastilles

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een grote kom amandelbloem, baksoda en zout.
  • Klop in een kleine kom de eieren, boter of kokosolie, sour cream of kokosmelk, het vanille-extract en de stevia door elkaar. Roer het eimengsel door het meelmengsel tot het net gemengd is. Roer dan de chocolade erdoor.
  • Lepel hoopjes deeg op de bakplaat en druk met een lepel of glas de hoopjes plat tot ze 1,5 cm dik zijn.
  • Zet de koekjes 25 minuten in de oven tot de randen lichtbruin zijn. Zet de bakplaat op een rooster zodat de koekjes helemaal kunnen afkoelen en krokant blijven.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij?

Het recept voor deze chocoladekoekjes komt uit het Broodbuik kookboek van cardioloog en bestsellerauteur William Davis.

Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Deze chocoladekoekjes zouden zo uit de bakkerij kunnen komen: vol van smaak en vochtig, met die versgebakken smaak waaraan koekjes uit de super niet kunnen tippen. Ze zijn echter wel een beetje zondig omdat er veel chocoladepastilles met suiker in zitten. Probeer de puurste chocolade te vinden om het suikergehalte te beperken. Je kunt ook zelf stukjes chocolade maken door een reep pure chocolade (85% cacao of meer) in stukken te hakken. Zo breng je het koolhydraatgehalte terug tot 2 à 3 gram per koekje.”

Inkijkexemplaar van