Smoothie blauwe bessen

Smoothie blauwe bessen

0 / 5. 0

Ingrediënten smoothie blauwe bessen

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Doe de havervlokken samen met de gojibessen, zonnebloempitten, vanillepoeder en het citroensap in een schaaltje, zet het geheel net onder water en laat het een nacht weken.
  • Week in de ochtend het chiazaad ongeveer tien minuten in een klein beetje water.
  • Doe vervolgens de banaan samen met de blauwe bessen, rijststroop, vanillepoeder, het geweekte havervlokkenmengsel, 50 ml water en het chiazaad in de blender en blend op hoge snelheid tot een mooie gladde en dikke smoothie.

Tip

  • Vervang de blauwe bessen door aardbeien, bosbessen of bramen, of voeg deze aan de blauwe bessen toe voor een megagezonde shake.
  • Als je chiazaad gebruikt, kun je de smoothie ook wat langer laten staan, dan ontstaat er een mooie pudding.
  • In plaats van rijststroop kun je hier prima kokosbloemsuiker gebruiken.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Dit recept voor een smoothie blauwe bessen komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Trendsetter Lisette Kreischer laat in Plant Power zien hoe je als vegan, vegatariër of flexitariër superfit en gezond kunt leven. Wat denk je van heerlijke shakes en smoothies als de beauty berry booze, of The Dutch Weed burger? Van cranberry’s en lijnzaad tot gojibessen en chiazaad, en boordevol heerlijke groente en fruit. Je voelt het: the power of plants!

Over dit recept schrijft Lisette: “Deze shake is een ode aan het moment dat de dieppaarse gloed van de eerste blauwe zomerbessen in de schappen van de natuurvoedingswinkel mijn blik vangt. Ik laad mijn karretje altijd meteen vol met een aantal dozen. Het hele jaar kijk ik uit naar dat moment, want blauwe bessen zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zijn ook enorm gezond! Ze zitten vol antioxidanten, vitamine C en E, ijzer en nog veel meer. Ze ondersteunen je spijsvertering en de anthocyaan, de stof die de blauwe bes zijn mooie kleur geeft, werkt ook nog eens huidverstevigend! Mooi de zomer in dus met deze beautyshake. Let op, de havervlokken moeten een nachtje weken.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van