Het recept voor dit quinoa kersen ontbijt komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland.

Over dit recept schrijft Lisette: “Ga je vandaag een flinke wandeling maken of op een ander avontuur? Dit zomerse schaaltje krachtvoer zit boordevol vezels, onverzadigde (dus goede) vetten, en de mineralen calcium, ijzer, magnesium en fosfor, waar we groot en sterk van worden.”

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten quinoa kersen ontbijt

Bereidingswijze quinoa kersen ontbijt

  • Doe de quinoa in een pan en overgiet met de sojamelk. Kook de quinoa al roerend in ongeveer vijftien tot twintig minuten gaar (test even of het gaar is door op wat quinoa te kauwen).
  • Voeg de laatste vier minuten de rozijnen en het vanillepoeder toe.
  • Zet het vuur uit en laat de quinoa even afkoelen (ongeveer vijf minuten).
  • Hak ondertussen de amandelen in grove stukken en rooster ze licht in een koekenpan.
  • Roer amandelen, limoenrasp en -sap, lijnzaad, kersen, kokosrasp en kokosvet door de quinoa en besprenkel met wat rijststroop.

Tip

  • Voeg 1 eetlepel geweekte gojibessen aan de pap toe (week ze daarvoor vijf minuten in wat warm water en giet af) na het koken.
  • Gebruik 1 kleine eetlepel kokosbloemsuiker in plaats van rijststroop.
  • Vervang de kersen door bramen of frambozen.
  • Gebruik in plaats van sojamelk haver-, rijst- of amandelmelk.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Plant Power

Lisette Kreischer

  • Vind je natuurlijke gewicht met de plantaardige keuken
  • Per seizoen: volwaardige, plantaardige recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en snacks
  • Voor vegans, vegetariërs en flexitariërs