Gierstepap met amandelen, abrikozen en vanille

Gierstepap met amandelen, abrikozen en vanille

0 / 5. 0

  • 2
  • 60 minuten
  • Kyra de Vreeze
  • Ontbijt

Ingrediënten gierstepap met amandelen, abrikozen en vanille

  • 100 g gierst
  • water om te koken
  • 225 ml amandelmelk
  • 1 vanillepeul
  • 6 ongezwavelde abrikozen, in stroken
  • 2 el rijststroop
  • 1 scheut sinaasappelsap
  • 1 afgestreken tl geraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Kook de gierst gedurende 30-40 minuten op een laag vuur en draai dan het vuur uit. Voeg de amandelmelk toe en kook de gierst nog eens 15 minuten. Schraap de vanillepeul uit en voeg het schraapsel aan de pap toe.
  • Doe de reepjes abrikoos in een andere pan met een laagje water en de lege vanillepeul. Kook ze gedurende 15 minuten, tot al het water verdampt is. Doe de gierstepap in de blender en voeg de rijststroop en een scheutje sinaasappelsap toe. Laat hem draaien tot een romige massa ontstaat. Verdeel de pap over bakjes, en bestrooi hem met de abrikozenreepjes en een beetje extra sinaasappelschilrasp.

Tip

Om tijd te besparen kun je de gierst de avond ervoor koken. Op die manier verkort je de bereidingstijd met 45 minuten.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze gierstepap met amandelen, abrikozen en vanille komt uit het boek vegan. van Kyra de Vreeze (onder andere natuurgeneeskundig therapeut, body & mind chef,  en plantaardige-receptontwikkelaar).

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



vegan.

Kyra de Vreeze

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Overheerlijk huisgemaakt en voedzaam eten
  • Veganistische recepten, meestal simpel, soms decadent, en altijd met pure ingrediënten, liefst van het seizoen
  • De meest favoriete recepten uit Kyra’s Kitchen, aangevuld met nieuwe recepten en prachtige foodfotografie
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔