Gierstepap met amandelen, abrikozen en vanille

Gierstepap met amandelen, abrikozen en vanille

  • 2
  • 60 minuten
  • Kyra de Vreeze
  • Ontbijt

Het recept voor deze gierstepap met amandelen, abrikozen en vanille komt uit het boek vegan. van Kyra de Vreeze (onder andere natuurgeneeskundig therapeut, body & mind chef,  en plantaardige-receptontwikkelaar).

  • Dit recept komt uit dit boek


    vegan.

    Kyra de Vreeze

    • Overheerlijk huisgemaakt en voedzaam eten
    • Veganistische recepten, meestal simpel, soms decadent, en altijd met pure ingrediënten, liefst van het seizoen
    • De meest favoriete recepten uit Kyra’s Kitchen, aangevuld met nieuwe recepten en prachtige foodfotografie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten gierstepap met amandelen, abrikozen en vanille

  • 100 g gierst
  • water om te koken
  • 225 ml amandelmelk
  • 1 vanillepeul
  • 6 ongezwavelde abrikozen, in stroken
  • 2 el rijststroop
  • 1 scheut sinaasappelsap
  • 1 afgestreken tl geraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Kook de gierst gedurende 30-40 minuten op een laag vuur en draai dan het vuur uit. Voeg de amandelmelk toe en kook de gierst nog eens 15 minuten. Schraap de vanillepeul uit en voeg het schraapsel aan de pap toe.
  • Doe de reepjes abrikoos in een andere pan met een laagje water en de lege vanillepeul. Kook ze gedurende 15 minuten, tot al het water verdampt is. Doe de gierstepap in de blender en voeg de rijststroop en een scheutje sinaasappelsap toe. Laat hem draaien tot een romige massa ontstaat. Verdeel de pap over bakjes, en bestrooi hem met de abrikozenreepjes en een beetje extra sinaasappelschilrasp.

Tip

Om tijd te besparen kun je de gierst de avond ervoor koken. Op die manier verkort je de bereidingstijd met 45 minuten.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    vegan.

    Kyra de Vreeze

    • Overheerlijk huisgemaakt en voedzaam eten
    • Veganistische recepten, meestal simpel, soms decadent, en altijd met pure ingrediënten, liefst van het seizoen
    • De meest favoriete recepten uit Kyra’s Kitchen, aangevuld met nieuwe recepten en prachtige foodfotografie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



vegan.

Kyra de Vreeze

  • Overheerlijk huisgemaakt en voedzaam eten
  • Veganistische recepten, meestal simpel, soms decadent, en altijd met pure ingrediënten, liefst van het seizoen
  • De meest favoriete recepten uit Kyra’s Kitchen, aangevuld met nieuwe recepten en prachtige foodfotografie
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay