Boekweitpap met rozenbottel en walnoten

Boekweitpap met rozenbottel en walnoten

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Week de boekweitgrutten en citroensap samen een nacht in water. Giet ’s ochtends de grutten af door een zeef.
  • Doe ze vervolgens in een pannetje en voeg het lijnzaad, de kaneel, het zout, de kokosolie, abrikozen, dadel en melk toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur iets lager en laat ongeveer 2 minuten koken. Haal de pan van het vuur en zet het vuur uit. Doe de boekweitpap vervolgens in de keukenmachine (pas op, heet!) en mix heel kort zodat er een grof mengsel ontstaat met de consistentie van pap.
  • Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan.
  • Verdeel de pap over twee schaaltjes en meng door beide rozenbottelpoeder. Maak af met de geroosterde walnoten, een beetje ahornsiroop en wat Nordic Superfood Mix.

Tip

Deze pap is heerlijk met de Nordic Superfood Mix van Earthsprout. De ingrediënten van deze mix zijn zorgvuldig en met veel liefde samengesteld door de Zweedse Elenore Bendel Zahn. Elk jaar weer trekt zij de Zweedse bossen in om eigenhandig nordic bessen en kruiden te verzamelen, die ze vervolgens laat drogen in de zon. Deze mix is te koop via www.earthsprout.com Zie ook blz. 165 voor een heerlijk recept van Elenore.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze boekweitpap met rozenbottel en walnoten komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland.

Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Bye bye, koude tenen! Als je niet oppast zet deze pap met de verwarmende boekweit je in vuur en vlam. Over rozenbottel en zijn mega immuunboostende kwaliteiten kun je meer lezen [in het boek], dus wijd ik hier een jubelzang aan boekweit, want halleluja, wat is dit krachtig zaad bijzonder. Kort gezegd is boekweit rijk aan proteïne en magnesium, stimulerend voor de spijsvertering, ontzettend voedzaam, van nature glutenvrij en daarnaast ontzettend veelzijdig. De smaak is heerlijk nootachtig, aards en vol. Perfect dus als basis voor pap. De grutten week je de avond ervoor in wat water met citroensap. Daardoor vergemakkelijk je niet alleen de vertering van de grutten, je hoeft ze de volgende ochtend ook nog maar heel kort op te koken.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar vanThe Plant Pharmacy

Lisette Kreischer

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Profiteer het hele jaar van de bijzondere en geneeskrachtige werking van planten en kruiden
  • Boordevol informatie over de benefits van planten
  • Meer dan 40 vegan recepten
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔