Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Deze pap is heerlijk met de Nordic Superfood Mix van Earthsprout. De ingrediënten van deze mix zijn zorgvuldig en met veel liefde samengesteld door de Zweedse Elenore Bendel Zahn. Elk jaar weer trekt zij de Zweedse bossen in om eigenhandig nordic bessen en kruiden te verzamelen, die ze vervolgens laat drogen in de zon. Deze mix is te koop via www.earthsprout.com Zie ook blz. 165 voor een heerlijk recept van Elenore.
Het recept voor deze boekweitpap met rozenbottel en walnoten komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland.
Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Bye bye, koude tenen! Als je niet oppast zet deze pap met de verwarmende boekweit je in vuur en vlam. Over rozenbottel en zijn mega immuunboostende kwaliteiten kun je meer lezen [in het boek], dus wijd ik hier een jubelzang aan boekweit, want halleluja, wat is dit krachtig zaad bijzonder. Kort gezegd is boekweit rijk aan proteïne en magnesium, stimulerend voor de spijsvertering, ontzettend voedzaam, van nature glutenvrij en daarnaast ontzettend veelzijdig. De smaak is heerlijk nootachtig, aards en vol. Perfect dus als basis voor pap. De grutten week je de avond ervoor in wat water met citroensap. Daardoor vergemakkelijk je niet alleen de vertering van de grutten, je hoeft ze de volgende ochtend ook nog maar heel kort op te koken.”