Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Bessen-vijgenmuffins

Bessen-vijgenmuffins

0 / 5. 0

  • 10 muffins
  • bereiding 15 minuten, oventijd 25 minuten
  • José van Riele
  • Ontbijt

Ingrediënten

  • 100 g gedroogde vijgen
  • 100 g walnoten
  • 100 g havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g proteïnepoeder, vanillesmaak
  • 2 el agavesiroop
  • 200 ml amandelmelk
  • 125 g blauwe bessen

Verder nodig

  • (siliconen) muffinvormpjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 185 °C.
  • Snijd de vijgen in repen, leg ze in een kommetje en giet er kokend water over totdat ze net onder water staan. Laat de vijgen 5 minuten weken.
  • Maal de walnoten fijn in een keukenmachine en meng ze met de havermout, het bakpoeder en het proteïnepoeder. Schenk de agavesiroop en de amandelmelk door de droge ingrediënten en roer door elkaar. Schep als laatste de blauwe bessen door het deeg.
  • Schep het deeg in de muffinvormpjes en bak de muffins in 25 minuten goudbruin.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze bessen-vijgenmuffins komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van