Bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten

Bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten

  • 10 plakken
  • 65 minuten
  • Isa Hoes, Medina Schuurman
  • Lunch, Ontbijt

Dit recept voor bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman.

Over dit recept in het boek: “Kijk, dit is een heel slimme en lekkere oplossing voor als je snel de deur uit moet of in de ochtend moeilijk kunt eten: neem een plak bananenbrood mee on the road! Maak hem in het weekend en je kunt er een week mee toe. Ook ter afwisseling van je normale broodontbijt is dit een goede optie. En het helpt je van je te rijpe bananen af. Je weet wel, die altijd blijven liggen op de fruitschaal, totdat je ze weggooit. Nu niet meer dus.”

Over de gezondheidsvoordelen: “Bananen en pompoen- en zonnebloempitten bevatten tryptofaan, je lichaam zet dat weer om in serotonine, en dat stofje maakt je vrolijk, ontspannen en verbetert je humeur. Eieren bevatten naast veel eiwitten voor spierbehoud en -opbouw ook de vitamines B2 voor gezonde huid en haren en B11 (foliumzuur) dit heb je nodig voor voldoende energie. Dus als je een dipje voelt aankomen, pak je snel een plakje van dit brood.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven voor op 175°C.
  • Prak de bananen fijn in een kom met een vork of gebruik kort de staafmixer, en voeg de agavesiroop/honing toe. Roer de olie erdoor.
  • In een grote kom doe je het amandelmeel en de bakpoeder, roer hier nu het bananenmengsel doorheen. Nu breek je de eitjes erin en schenk je de melk erbij. Roer alles goed door elkaar. Hierna voeg je het gedroogde fruit en de pitten/zaden toe. Bewaar nog wat pitten en zaden om de bovenkant van je brood mee te versieren.
  • Schenk het mengsel in een ingevet cakeblik en versier dan de bovenkant eventueel nog met wat zaden en noten. Zet het in het midden van je oven op een rooster. Het duurt ongeveer 65 minuten voordat hij gaar is, maar omdat ovens nogal van elkaar verschillen zouden wij vanaf 40 minuten af en toe kijken of het niet aan het verbranden is. Als je er een satéprikker/vork in steekt moet hij er niet al te plakkerig uitkomen.
  • Laat het brood afkoelen en verwijder het daarna voorzichtig uit de cakevorm en snij het in plakken.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 25

Dit recept komt uit dit boek

I'M Lijfboek

Isa Hoes, Medina Schuurman

  • Voel je goed, voel je mooi; een must have voor iedere 40+-vrouw
  • Jouw bijbel op het gebied van gezondheid, fit én knetterknap oud worden
  • Recepten, weekmenu’s en snelle op maat work-outs