Reuben sandwiches met cornedbeef en zuurkool (Broodbuik)

Reuben sandwiches met cornedbeef en zuurkool (Broodbuik)

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 4 sneeën Basisfoccacia (zie boek en deze website)
  • 180 g cornedbeef in plakjes
  • 50 g zuurkool
  • 3 el Thousand Island-dressing
  • 2 plakken Zwitserse kaas

Bereidingswijze

  • Leg op elk bord twee sneeën brood. Schik op elke snee de helft van de cornedbeef, de zuurkool en de Thousand Island-dressing en een snee kaas. Leg op beide sandwiches een tweede snee brood en snijd beide stapeltjes doormidden.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze Reuben sandwiches met cornedbeef en zuurkool komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken!

Over dit recept schrijft hij: “Toen ik laatst weer eens een Reuben-sandwich at, waande ik me in de hemel! Als brood voor deze sandwich gebruik ik Basisfocaccia. Als je niet zo dol bent op het kruidige van de rozemarijn in deze Reuben-sandwich, maak je het brood met minder of helemaal geen rozemarijn. In plaats van de Thousand Island-dressing kun je ook mierikswortelmayonaise of dijonmosterd proberen. Houd er rekening mee dat je een hele focaccia nodig hebt voor dit recept.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van