Lenna’s kitchen-bowl met gebakken tofu en tahindressing

Ingredienten voor 4 personen

  • Voor de bowl
  • 200 g quinoa
  • 400 g flespompoen, in blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl komijnpoeder
  • Zout en peper
  • 50 g pittenmix (bijv. pompoenpitten, zonnebloempitten en sesamzaad)
  • 250 g gemengde tomaatjes, in kwarten gesneden
  • 2 rijpe avocado’s, in blokjes gesneden
  • 100 g vegan kimchi
  • 100 g rucola
  • 1 handvol kiemgroenten
  • Voor de gebakken tofu
  • 400 g tofu, in blokjes gescheurd (1½ x 1½ cm)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 2 el maizena
  • Voor de dressing
  • 3 el romige tahin
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspt
  • 2-3 el water, om te verdunnen

Verder nodig

  • optioneel: airfryer

Zo maak je het

  1. Spoel in een fijne zeef de quinoa goed af onder koud water. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 15 minuten). Laat afkoelen en zet apart.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met het komijnpoeder en zout en peper en hussel goed door elkaar.
  3. Rooster de pompoen 25-30 minuten in de oven, tot deze zacht en licht gekarameliseerd is.
  4. Meng ondertussen voor de gebakken tofu de tofustukken in een kom met de olijfolie, het gerookte-paprikapoeder, de maizena en zout en peper naar smaak. Hussel goed, zodat alles bedekt is.
  5. Leg de tofu in de airfryer en bak 20-25 minuten op 180 graden, tot de stukjes knapperig zijn. Let op: schud de tofu de eerste 10 minuten regelmatig goed door, zodat de stukken niet aan elkaar blijven plakken.
  6. Heb je geen airfryer? Bak de tofu in dan 30 minuten in de oven, dit kan tegelijk met de pompoen.
  7. Meng ondertussen voor de dressing de tahin, het citroensap, de geraspte knoflook en wat water in een kommetje glad en romig.
  8. Rooster voor de bowl de pittenmix in een droge koekenpan op middelhoog vuur in 2-3 minuten lichtbruin en geurig. Laat afkoelen.
  9. Verdeel voor de bowls de gekookte quinoa over 4 kommen. Voeg de geroosterde pompoen, knapperige tofustukjes, de tomaatjes, avocado, kimchi, rucola en kiemgroenten toe. Bestrooi met de geroosterde pittenmix.
  10. Schenk de dressing erover en breng verder op smaak met zout en peper.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch | Vegetarisch?

In Lenna’s Plantbased Kitchen deelt Lenna Omrani haar favoriete recepten – eiwitrijk, voedzaam en kleurrijk, de perfecte basis voor iedereen die gezond wil eten en genoeg energie wil hebben. Van ontbijt tot diner, met handige tips en inspirerende weekmenu’s sta je zorgeloos in de keuken. Dit worden jouw nieuwe go-to-recepten voor elke dag!


Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔


Het recept is gebaseerd op dit boek
Lenna’s Plantbased Kitchen