Pompoensoep met appel en kerrie

Pompoensoep met appel en kerrie

3 / 5. 1

Ingrediënten pompoensoep met appel en kerrie

  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • 1 flespompoen, geschild, ontpit en in blokjes van 3 cm
  • 2 el lichtpikante kerrie
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 4 handappels (circa 500 g), geschild, zonder klokhuis en in dikke plakken
  • 1 l kippenbouillon van 1 bouillonblokje
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml appelsap (liefst zelf geperst en troebel)
  • grof zeezout
  • vers gemalen zwarte peper

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag, doe er de uien bij en leg een deksel op de pan. Fruit ze 5 minuten op middelhoog vuur en roer af en toe. Voeg de pompoen toe, sluit de pan weer en bak nog eens 5 minuten of tot de pompoen zacht en lichtbruin wordt; roer af en toe.
  • Voeg de kerrie, knoflook en appels toe en houd alles nog 1 minuut al roerend op het vuur. Doe er de bouillon en laurier bij en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles 30 minuten pruttelen of tot de pompoen heel zacht is; roer af en toe.
  • Haal de pan van het vuur. Voeg zout en peper toe en roer er met een staafmixer een gladde puree van of laat hem even afkoelen en pureer hem in een keukenmachine. De soep wordt extra glad als je hem met de onderkant van een soeplepel door een zeef in een schone pan werkt.
  • Roer het appelsap door de soep en neem desnoods een beetje extra om de soep op dikte te brengen. Breng hem op smaak en warm hem vlak voor het opdienen al roerend op.

Het recept voor deze pompoensoep met appel en kerrie komt uit het boek Echte mannen dieet beter (w)eten, beter wegen van The Hairy Dieters, Si & Dave.

Over dit recept schrijven ze: “Je wordt al blij als je hem ziet – net een kom vol zonneschijn. Voor een vegetarische versie neem je een groente- in plaats van een kippenbouillonblokje.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van