Olijven-notenbrood met zongedroogde tomaat en rozemarijn

Olijven-notenbrood met zongedroogde tomaat en rozemarijn

0 / 5. 0

  • 1 brood (± 10 sneden)
  • bereiding 10 minuten / oventijd 30 minuten
  • José van Riele
  • Lunch
  • Brood

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Roer het chiazaad door de havermelk en laat 2-3 minuten intrekken.
  • Snijd de olijven doormidden en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Meng de hazelnoten, pompoenpitten, havermout en boekweitmeel in een keukenmachine tot een grof mengsel. Voeg bakpoeder, agavesiroop, tomaten, rozemarijn, olijven en het chiamengsel toe aan de droge ingredienten en roer goed door.
  • Leg het deeg in een ronde, platte vorm of een met bakpapier beklede bakplaat en bak het brood in 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
  • Laat het volledig afkoelen voor je het gaat snijden.

Tip

De agavesiroop kun je ook vervangen door een ander zoetmiddel naar keuze zoals 1 el ahornsiroop, 1 el kokosbloesemsuiker of (wanneer je niet vegan bent) 1 el honing.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor dit olijven-notenbrood met zongedroogde tomaat en rozemarijn komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van