Gekruide kipsalade (Het anti-diabetes programma)

Gekruide kipsalade (Het anti-diabetes programma)

Het recept voor deze gekruide kipsalade komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Lekker als lunchgerecht, met rauwkost naar keuze (of ’s winters groentesoep zonder aardappel of ’s zomers gazpacho) en kwark met ongezoete cacaopoeder (recepten in het boek).

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 3 kalkoen- of kipfilets (rauw)
  • 2 el kruidenmix (vierkruidenpoeder of paprika-, komijn-, koriander- en kaneelpoeder)
  • 100 g naturel yoghurt
  • ½ komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • wijnazijn (geen balsamico)
  • zout
  • peper

Verder nodig

  • Koekenpan met antiaanbaklaag

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilets in reepjes. Meng de kruidenmix door de yoghurt, leg de kipreepjes in deze marinade en zet ze minstens 2 uur in de koelkast.
  • Bak de gemarineerde kipreepjes dan in 10 minuten goudgeel in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Snijd de reepjes dan in stukjes.
  • Was de komkommer intussen en snijd hem in blokjes. Doe hetzelfde met de tomaat en paprika. Pel de ui en snijd hem in ringen. Hussel in een kom alle groenten door elkaar en voeg de afgekoelde kipstukjes toe. Breng de salade op smaak met een eetlepel olie en azijn, en zout en peper naar smaak.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 24.99
  • Verbeter je gezondheid en verklein het risico op diabetes
  • Op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken
  • Praktische tips over beweging, een dag-tot-dag-programma en 60 recepten