Focaccia met bief en rucola (Broodbuik)

Focaccia met bief en rucola (Broodbuik)

5 / 5. 1

Ingrediënten focaccia met bief en rucola

  • 55 g sour cream
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn of ciderazijn
  • 1 el zelfgemaakte mierikswortelpasta
  • 4 sneetjes Basisfocaccia (zie boek en op deze website)
  • 120 g jonge rucola
  • 4 geroosterde rode paprika’s, drooggedept en in reepjes gesneden
  • 350 g biefstuk of rosbief, gebakken en in plakjes gesneden

Bereidingswijze

  • Meng in een kleine kom de sour cream, olie, azijn en mierikswortel goed door elkaar.
  • Leg de vier sneetjes focaccia elk op een bord. Verdeel de rucola, de paprika en het vlees over de sneetjes en sprenkel er de mierikswortelsaus over.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij?

Het recept voor deze focaccia met bief en rucola komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis, een cardioloog die hartziekten wil voorkomen.

Over dit recept schrijft hij: “De smaakcombinatie van rundvlees en mierikswortel leent zich uitstekend voor sandwiches, maar is niet compleet zonder brood. Onze Basisfocaccia is dan je redding! Je kunt tijd besparen door de sour cream-mierikswortelsaus van tevoren te maken.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van