Focaccia met bief en rucola (Broodbuik)

Focaccia met bief en rucola (Broodbuik)

Het recept voor deze focaccia met bief en rucola komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis, een cardioloog die hartziekten wil voorkomen.

Over dit recept schrijft hij: “De smaakcombinatie van rundvlees en mierikswortel leent zich uitstekend voor sandwiches, maar is niet compleet zonder brood. Onze Basisfocaccia is dan je redding! Je kunt tijd besparen door de sour cream-mierikswortelsaus van tevoren te maken.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij? >

Ingrediënten focaccia met bief en rucola

  • 55 g sour cream
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn of ciderazijn
  • 1 el zelfgemaakte mierikswortelpasta
  • 4 sneetjes Basisfocaccia (zie boek en op deze website)
  • 120 g jonge rucola
  • 4 geroosterde rode paprika’s, drooggedept en in reepjes gesneden
  • 350 g biefstuk of rosbief, gebakken en in plakjes gesneden

Bereidingswijze

  • Meng in een kleine kom de sour cream, olie, azijn en mierikswortel goed door elkaar.
  • Leg de vier sneetjes focaccia elk op een bord. Verdeel de rucola, de paprika en het vlees over de sneetjes en sprenkel er de mierikswortelsaus over.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van



Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay