Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Boerenkoolbagels met courgettespread en avocado

Boerenkoolbagels met courgettespread en avocado

0 / 5. 0

  • 5 bagels
  • bereiding 20 minuten, oventijd 30 minuten
  • José van Riele
  • Lunch

Ingrediënten

  • 2 el chiazaad
  • 6 + 2 el water
  • 3 g gist
  • 200 g speltmeel
  • 2 tl zeezout
  • 100 g boerenkool
  • 1 el spirulinapoeder
  • Spread
  • 100 g kokosyoghurt
  • 150 g courgette, fijngeraspt
  • blaadjes verse basilicum, fijngesneden
  • sap van ½ limoen
  • 2 avocado’s

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng 2 el chiazaad met 6 eetlepels water in een kom en laat 5 minuten weken. Snijd de boerenkool zo fijn mogelijk en doe hem in een keukenmachine.
  • Meng in een andere kom de gist met 2 el water.
  • Meng het speltmeel met het zout, de boerenkool en het spirulinapoeder en voeg hier het chiawater aan toe.
  • Voeg nu het water met de gist toe en kneed het deeg tot een bol. Laat onder een theedoek 60 minuten rijzen.
  • Maak intussen de spread van kokosyoghurt, courgette, basilicum en limoensap.
  • Verdeel het deeg in vijf bollen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met je vingers een gat in het midden zodat er een bagelvorm ontstaat. Bak de bagels 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schil de avocado’s en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Laat de bagels even afkoelen wanneer ze uit de oven komen en snijd ze dan doormidden. Besmeer de helften met de courgettespread en beleg met de plakjes avocado.

Tip

Naast de plakjes avocado kun je de bagels nog verder beleggen met bijvoorbeeld tomaat, zongedroogde tomaat, artisjok, kiemen en/of noten, zaden en pitten.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze boerenkoolbagels met courgettespread en avocado komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van