Ingrediënten
-
200 g
bloemkool
-
4
verse dadels
-
4 takjes
verse peterselie
-
20 g
snijbiet
-
40 g
cashewnoten
-
2 el
yoghurt
-
½ el
extra vergine olijfolie
-
1 tl
honing
-
15 g
verse gember, fijngesneden
Bereidingswijze
-
VOORBEREIDING | Snijd de bloemkool in kleine stukjes en vermaal deze kort in de keukenmachine tot couscousformaat. Doe de bloemkoolcouscous in een apart bakje en leg dit met de rest van de ingrediënten in een lunchbox.
-
BEREIDING | Verwijder de pitten uit de dadels en snijd het vruchtvlees in stukjes. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en scheur ze in stukjes. Meng alle ingrediënten en druppel de dressing eroverheen.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Ja, bloemkool kun je rauw eten! Ook lekker: snijd de bloemkool in roosjes en vervolgens in plakjes en serveer ze met een knoflook-yoghurtdip.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?
Deze bloemkoolsalade met dadels en cashewnoten komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.
Zo ziet dit recept eruit in het boek