Bloemkoolsalade met dadels en cashewnoten

Bloemkoolsalade met dadels en cashewnoten

Deze bloemkoolsalade met dadels en cashewnoten komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • VOORBEREIDING | Snijd de bloemkool in kleine stukjes en vermaal deze kort in de keukenmachine tot couscousformaat. Doe de bloemkoolcouscous in een apart bakje en leg dit met de rest van de ingrediënten in een lunchbox.
  • BEREIDING | Verwijder de pitten uit de dadels en snijd het vruchtvlees in stukjes. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en scheur ze in stukjes. Meng alle ingrediënten en druppel de dressing eroverheen.

Tip

Ja, bloemkool kun je rauw eten! Ook lekker: snijd de bloemkool in roosjes en vervolgens in plakjes en serveer ze met een knoflook-yoghurtdip.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 15
  • 50 salades voor thuis, het werk & onderweg
  • Simpel en gezond, met ingrediënten uit alle seizoenen
  • Makkelijk te bereiden en mee te nemen