Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor dit basis brood komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken!
Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Dit basisbrood is je uitgangspunt voor vele variaties. Je kunt het roosteren, bij het avondmaal eten of je kunt er gewoon wat roomkaas, amandelpasta of pindakaas op smeren. Pas op als je er sandwiches mee maakt want het kan niet goed tegen beleg met veel vocht erin. Leg daarom zaken zoals plakjes tomaat er vlak voor het eten op. Maak met meer kaneel, nog 3 eetlepels xylitol en 75 tot 100 gram rozijnen kaneel-rozijnenbrood. Of voeg knoflookpoeder toe aan het meel en strooi er geraspte parmezaan of romanokaas over voor knoflookbrood. En met sinaasappelrasp, extra kaneel, geraspte nootmuskaat en kruidnagel maak je een kruidig sinaasappelbrood. Zoetstof zoals xylitol is niet verplicht, maar zorgt voor een mooi bruin buitenkantje.”