Tomatentaart met ui en ricotta

Tomatentaart met ui en ricotta

Het recept voor deze tomatentaart met ui en ricotta komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Zomer, schrijft Manja: “Voor deze taart gebruik ik vleestomaten,
omdat die stevig zijn en minder vocht verliezen.”

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg
  • handje paneermeel
  • 2 grote uien, in ringen
  • olijfolie
  • 2 grote vleestomaten, in plakken
  • 250 g ricotta
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 6 gehakte ansjovisfilets in olijfolie
  • versgemalen peper
  • vers basilicum

Verder nodig

  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een ingevette lage ovenschaal met het bladerdeeg en strooi wat paneermeel over de bodem. Bak de uienringen in een scheutje olijfolie en leg ze op het bladerdeeg. Leg er dan de plakken tomaat op.
  • Meng de ricotta, Parmezaanse kaas, ansjovis en versgemalen peper. Verdeel dat mengsel over de taart en plaats in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 30-45 minuten. Versier met blaadjes verse basilicum en serveer.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 19.99

Dit recept komt uit dit boek

Het groentenparadijs

Manja Visser

  • Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond
  • Recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin
  • Een jaar lang de lekkerste gerechten uit eigen tuin