Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Tomatentaart met ui en ricotta

Tomatentaart met ui en ricotta

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg
  • handje paneermeel
  • 2 grote uien, in ringen
  • olijfolie
  • 2 grote vleestomaten, in plakken
  • 250 g ricotta
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 6 gehakte ansjovisfilets in olijfolie
  • versgemalen peper
  • vers basilicum

Verder nodig

  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een ingevette lage ovenschaal met het bladerdeeg en strooi wat paneermeel over de bodem. Bak de uienringen in een scheutje olijfolie en leg ze op het bladerdeeg. Leg er dan de plakken tomaat op.
  • Meng de ricotta, Parmezaanse kaas, ansjovis en versgemalen peper. Verdeel dat mengsel over de taart en plaats in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 30-45 minuten. Versier met blaadjes verse basilicum en serveer.

Het recept voor deze tomatentaart met ui en ricotta komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Zomer, schrijft Manja: “Voor deze taart gebruik ik vleestomaten, omdat die stevig zijn en minder vocht verliezen.”

Inkijkexemplaar van