Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Taco’s met gegrilde gamba’s en ananas

Taco’s met gegrilde gamba’s en ananas

0 / 5. 0

  • 4
  • voorbereiding 1,5 uur, bereiding 15 minuten
  • Jord Althuizen
  • Hoofdgerecht
  • BBQ

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 3 knoflooktenen, grof gehakt
  • 4 el ketchup
  • 4 el chipotle-tabasco
  • 1 el sojasaus
  • 500 g gamba’s, gepeld
  • zout
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • GEGRILDE-JALAPEÑOSALSA
  • 5 jalapeño’s
  • 1 sjalot
  • 2 el groene tabasco
  • sap van 1 limoen
  • zout
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • VERDER
  • ½ ananas, geschild en in schijven van 1 cm
  • 8 kleine tortilla’s
  • 200 g guacamole
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 2 el fijngehakte pistachenootjes
  • 2 el grof geplukte korianderblaadjes
  • 1 limoen, in partjes

Verder nodig

  • BBQ of grill voor direct grillen
  • gietijzeren grillrooster

Bereidingswijze

  • Smelt in een pan de boter en fruit hier de knoflook in aan. Voeg ketchup, chipotletabasco en sojasaus toe en roer goed door. Laat het mengsel afkoelen en marineer hierin de gamba’s minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Halveer de jalapeño’s, pel de sjalot en snijd door de helft. Gril de jalapeño’s en sjalot tot deze geblakerd en zacht geworden zijn. Hak ze fijn, meng ze met groene tabasco en limoensap en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Gril de schijven ananas tot deze mooie grillmarks hebben en het vruchtvlees zacht geworden is. Snijd de gegrilde ananas in blokjes en zet opzij. Gril de gemarineerde gamba’s rondom tot ze lichtroze zijn geworden. Let op dat je ze niet te lang grilt, want dan worden ze stug en taai.
  • Verwarm de tortilla’s kort op de BBQ en vul ze met de guacamole, gegrilde gamba’s, gegrilde-jalapeñosalsa, feta, pistachenootjes en korianderblaadjes en serveer met schijfjes limoen.

Wil je meer recepten uit de categorie Sojavrij, Suikervrij?

Dit recept voor taco’s met gegrilde gamba’s en ananas komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen.

Hij schrijft erover: “Hot & fast is the way to go! Kleine gamba’s op de grill wil je namelijk heet en kort grillen. Zo heb je wel dat lekkere gegrilde randje maar slaan ze niet door met een taai resultaat als gevolg. De lichtzoete gegrilde ananas en pistachecrumble maken er samen met de sweet & spicy gamba’s een serious taco van dus get grilling, cabron!”

Inkijkexemplaar van



Smokey Goodness - Burgers & BBQ Bites

Jord Althuizen

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • A full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time
  • Ga mee op BBQ-avontuur naar de States: van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland
  • Big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔