Het recept voor deze spinaziesalade met kip komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten spinaziesalade met kip

  • 1 el pijnboompitjes
  • 2 el kokosolie
  • 200 g kipfilet in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, schoongemaakt
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 400 g babyspinazie
  • 20 kleine trostomaatjes, gehalveerd
  • 5 el olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 20 g Apetina light

Bereidingswijze

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan in enkele minuten goudbruin. Schep de pijnboompitjes uit de pan op een bord.
  • Verhit de kokosolie in de koekenpan, bestrooi de kip met een beetje zout en peper. Pers de knoflook boven de pan, voeg de kip toe en bak op middelmatig hoog vuur in 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Voeg de kerstomaatjes en uienringen toe aan de spinaziesalade. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de olie in een koekenpan, haal de pan van het vuur. Pers het citroensap erboven uit. Verbrokkel de Apetina light erboven. Roer goed door elkaar, schep over de spinazie heen.
  • Verdeel over twee borden, leg de kip erop.

Tip

  • Voeg extra groente toe zoals worteljulienne of plakjes radijs.
  • Houd je niet van rauwe ui, bak dan even mee met de kip.
  • Maak deze salade ook eens met garnalen in plaats van kip.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20
  • Na je zwangerschap weer helemaal in shape
  • Tips voor de tijd tijdens en ná de zwangerschap
  • Met trainings- en voedingsschema’s, lekkere recepten voor het hele gezin en gezonde opvoedtips voor kinderen