Het recept voor deze paddenstoelen pasteitjes komt uit het kookboek FAMILY.EAT.PLANT. van Lisette Kreischer en Maartje Borst, met de allerlekkerste en leukste vegan recepten voor de hele familie en allerlei soorten families.

Over dit recept in het boek: ‘Wat een fantastische combinatie is bladerdeeg en paddenstoelenragout toch! Je kunt eenvoudig een vegan versie van het klassieke pasteitje maken. Superleuk tijdens feestelijke aangelegenheden. In veel families is dit gerecht geliefd onder kinderen, pubers en volwassenen.’

  • Dit recept komt uit dit boek


    FAMILY.EAT.PLANT

    Lisette Kreischer, Maartje Borst

    • Ontdek de kracht van plantaardig eten voor jou en je hele familie
    • De allerlekkerste en leukste vegan recepten voor (allerlei soorten) families
    • Plus ervaringen én oplossingen van families die je zijn voorgegaan
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 4 plakjes vegan bladerdeeg, ontdooid
  • grof zeezout
  • 60 g plantaardige bakboter
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 200 gemengde paddenstoelen, grote exemplaren gesneden of gescheurd
  • 30 g bloem
  • 300-350 ml groente of paddenstoelenbouillon
  • snufje tijm
  • zout
  • peper
  • TER DECORATIE
  • roze peper
  • een paar peterselieblaadjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven met boven- en onderwarmte met heteluchtfunctie voor tot 180 °C. Snijd de plakjes bladerdeeg in langs de randen, maar sla twee hoeken (tegenover elkaar) over. Je kunt nu de randen oppakken en omslaan, zodat je een leuk bakje krijgt. Leg de bakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg heel licht met water en bestrooi het met wat grof zeezout. Bak het bladerdeeg in ca. 20 tot 25 minuten goudbruin en knapperig.
  • Verhit de bakboter in een koekenpan. Doe het teentje knoflook en de paddenstoelen in de pan en bak ze flink aan. Je wilt dat de paddenstoelen mooi goudbruin bakken, zodat ze veel smaak afgeven aan de ragout. Meng de bloem door de paddenstoelen en bak even mee. Haal het teentje knoflook eruit. Voeg 300 ml bouillon toe en roer goed met een houten lepel, totdat de ragout mooi gebonden is. Zet het vuur laag en laat nog een paar minuten zachtjes koken. Voeg eventueel nog een scheutje extra bouillon toe als het mengsel te dik wordt. Breng op smaak met een snufje tijm, en proef goed hoeveel zout en peper de ragout nog nodig heeft.
  • Vul de bladerdeegbakjes met de ragout en garneer met wat roze peper en een paar peterselieblaadjes.
  • Dit recept komt uit dit boek


    FAMILY.EAT.PLANT

    Lisette Kreischer, Maartje Borst

    • Ontdek de kracht van plantaardig eten voor jou en je hele familie
    • De allerlekkerste en leukste vegan recepten voor (allerlei soorten) families
    • Plus ervaringen én oplossingen van families die je zijn voorgegaan
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



FAMILY.EAT.PLANT

Lisette Kreischer, Maartje Borst

  • Ontdek de kracht van plantaardig eten voor jou en je hele familie
  • De allerlekkerste en leukste vegan recepten voor (allerlei soorten) families
  • Plus ervaringen én oplossingen van families die je zijn voorgegaan
24,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay