Mezze paccheri met zwarte peper en langoustines

Mezze paccheri met zwarte peper en langoustines

0 / 5. 0

Ingrediënten mezze paccheri

  • 600 g mezze paccheri
  • 60 g boter
  • 150 g pecorino, versgeraspt, plus extra voor erover
  • 360 g middelgrote langoustines (4-5 langoustines per persoon), gekookt en gepeld
  • ca. 20 g grofgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  • Kook de mezze paccheri in ruim kokend gezouten water al dente. Vang wat van het kookvocht van de pasta op voor de saus als je hem laat uitlekken.
  • Smelt de boter met de pecorino in een andere grote pan op laag vuur en maak er met wat van het opgevangen kookvocht een romige saus van.
  • Snijd de langoustines in stukjes en doe ze met zwarte peper naar smaak bij de pecorinosaus. Voeg de hete gekookte pasta toe en meng tot de glanzende saus de pasta goed bedekt; voeg zo nodig nog wat meer kookvocht toe.
  • Serveer met extra pecorino erover geraspt.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Het recept voor deze mezze paccheri met zwarte peper en langoustines komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Uit het boek over dit recept: “In een wereld vol regels, waaronder die dat je nooit kaas over pasta met vis mag strooien, begaat dit excentrieke recept met pecorino en langoustines een doodzonde. Dit ongelofelijk lekkere gerecht bewijst dat regels er zijn om een uitzondering op te maken.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



River Cafe 30

Ruth Rogers

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
  • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
  • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔