Met couscous gevulde courgettes
- 2
- 30 minuten
- Jennifer en Sven
- Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 3 el olijfolie
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 5 medjool dadels
- Zout
- 100g volkorencouscous
- 130ml gekookt water
- 1 el za’atar kruidenmix
- 60g feta
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Snijd de courgettes doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Leg de courgettehelften op een bakplaat, bestrijk ze met 2 eetlepels olie en verwarm ze 15 minuten in de oven.
- Snipper de ui, snijd de rode peper fijn, ontpit de dadels en snijd het vruchtvlees in stukjes. Fruit de ui met de peper, voeg het vruchtvlees van de courgettes en een beetje zout toe en bak circa 10 minuten op laag vuur, zodat het vruchtvlees goed slinkt.
- Doe intussen de couscous in een schaal met het hete water en een eetlepel olijfolie, dek af met aluminiumfolie. Maak na 5 minuten de couscous los met een vork en schep het gebakken vruchtvlees, de za’atar en de dadels erdoor.
- Haal de courgettes uit de oven, vul de helften royaal met het mengsel, verkruimel de feta erover en verwarm het geheel nog 10 à 15 minuten in de oven.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze met couscous gevulde courgettes komt uit het kookboek 50x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer (Voedzaam & Snel).
Voedingswaarden per persoon: 513 kcal – 23g vet – 56 g koolhydraten – 12 g eiwit
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- 50 makkelijke, lekkere en gezonde hoofdgerechten zonder vlees of vis, die binnen 30 minuten op tafel staan
- Met voor de hand liggende ingrediënten, die gewoon verkrijgbaar zijn bij de lokale supermarkt
- Voor mensen met een druk leven, een gezin, duo of solo