Het recept voor deze kip piri piri komt uit het boek Food talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com.
Over dit recept schrijft Kim in het boek: “Kip eet ik heel graag. Gebakken kip, gebraden kip, geroosterde kip, gekookte kip, hete kip, koude kip, gesmoorde kip, gefrituurde kip. Je kunt ook zoveel met kip. Lekker makkelijk. Hoef je niet lang over na te denken. Het moet voor mij nooit te moeilijk zijn. Eten dan. Dat eet voor mij het lekkerst. Het moet wel sappige kip zijn, lekker mals. Niet van dat droge gedoe. Dat is net touw. En ook goed doorgebakken of gegaard. Sommige mensen eten kip als die nog een beetje roze is vanbinnen. Dat zie ik best wel vaak. Los van het feit dat je dan salmonella kan oplopen, vind ik het ook niet lekker. Dus dan hoef ik het niet. Mijn Molukse tante zei voor de grap altijd dat het een belanda kip (witte kip) moet zijn. En mijn neef had ook een belanda kip. Dat was zijn vriendin, maar ik weet nog steeds niet hoe ze dat bedoelde. Ik hou dus van kip. Zolang het maar een belanda is.”
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Onze veilige betaalmethoden: