Libanese kip met groenten en couscous

Libanese kip met groenten en couscous

Het recept voor deze Libanese kip met groenten en couscous komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar.

Dit gerecht is opvallend goed voor gezonde darmen en een goede stoelgang.

Over dit recept in het boek: “Laat je niet misleiden door de lijst met ingrediënten. Dit is geen moeilijk recept en zó de moeite waard om te maken. Die smaken… ik ben er dol op! Kies wel voor kippendijen, dan hoef je nooit bang te zijn dat de kip te droog wordt. De groenten in dit gerecht nemen heerlijk de smaak van de kruiden op.

Weetje: Broccoli is rijk aan vitamine C, foliumzuur, kalium, calcium, zink en vezels. Volkoren couscous bevat veel vezels en B-vitaminen. Kortom lekker en gezond gaan hier weer heel goed samen.”

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in roosjes, halveer ze en was ze. Kook de broccoli in niet te veel water in circa 6 minuten beetgaar. Doe over in een vergiet en spoel af onder koud water. Laat uitlekken.
  • Maak intussen de prei schoon, snijd in schuine stukken en was ze goed. Pel de ui en knoflook en snipper ze. Schil de gemberwortel en snijd fijn. Was het pepertje, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.
  • Verwarm een scheut olijfolie en bak de kippendijen in circa 7 minuten rondom bruin. Strooi zeezout en peper over de kip. Roerbak de helft van de ui, alle knoflook, gember en pepertje circa 3 minuten mee. Voeg kaneel en piment toe en schep om. Doe de prei erbij en bak 5 minuten mee. Voeg een scheutje water toe. Schep alles in een braadslee, dek af met aluminiumfolie en zet circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak intussen de couscous. Doe de couscous in een schaal, meng er wat zeezout doorheen en giet er kokend water op. Roer met een vork door. Laat staan en controleer of de couscous gaar genoeg is. Roer er anders nog wat kokend water door. Wel de rozijnen in kokend water. Doe de saffraandraadjes in een kommetje en los ze op in 2 eetlepels kokend water. Verwarm olijfolie in de koekenpan en bak de rest van de ui. Voeg kurkuma en het saffraanwater toe. Doe de gebakken ui en gewelde uitgelekte rozijnen bij de couscous en roer door. Knip of snijd de blaadjes koriander en peterselie fijn en schep samen met de helft van de pijnboompitten en de helft van de granaatappelpitjes door de couscous.
  • Doe de broccoli bij de kip en schep om. Zet de oven op de grillstand en gril nog 5 minuten. Haal de braadslee uit de oven en garneer met de rest van de granaatappelpitjes en pijnboompitten.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 21.5
  • Lang, gezond en energiek leven
  • Duidelijke adviezen, een 10-stappenplan, dag- en weekmenu’s en vooral heel veel lekkere recepten
  • Tips hoe je voeding in kunt zetten als ondersteuning bij aandoeningen en ongemakken zoals diabetes type 2 en haaruitval