Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Kip met bloemkool, papadums, rijst & spinazie

Kip met bloemkool, papadums, rijst & spinazie

5 / 5. 1

Ingrediënten

  • 100 g bruine rijst
  • ½ kleine bloemkool (400 g)
  • ½ bosje verse munt (15 g)
  • 6 el yoghurt
  • 1 citroen
  • 1 volle tl gemalen kurkuma
  • 1 volle tl mild kerriepoeder
  • 1 el balsamico-azijn
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 2 kipfilets van 120 g elk
  • 1 afgestreken tl komijnzaad
  • 1 afgestreken tl zwartemosterdzaad
  • 4 ongebakken papadums
  • 60 g jonge bladspinazie
  • 1 verse rode Spaanse peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C/gasovenstand 7. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan gezouten kokend water. Snijd de bloemkool in dunne plakjes, doe ze in een zeef en hang die boven de pan rijst. Leg er een deksel op en stoom ze 15 minuten. Pluk de muntblaadjes van de takjes en doe ze in een blender, houd een paar kleine blaadjes apart. Doe 3 eetlepels yoghurt, de helft van het citroensap en een scheutje water bij de muntblaadjes, laat de blender draaien tot er in ongeveer 1 minuut een superglad groen mengsel ontstaat. Giet de dressing in een mooie schaal en zet hem in de koelkast tot je zover bent.
  • Spoel de blender niet af en doe er de rest van de yoghurt en het citroensap, de kurkuma, het kerriepoeder en de balsamico in. Kneus de knoflook, schil de gember en hak die fijn, en doe deze ook in de blender. Laat de blender draaien tot er een gladde marinade ontstaat en giet hem in een grote braadslede. Maak kleine sneetjes in de kipfilets om het oppervlak te vergroten en hussel ze in de marinade door elkaar. Doe de plakjes bloemkool nadat ze 15 minuten gestoomd hebben bij de kip, hussel ze even door elkaar, strooi er het komijn- en zwartemosterdzaad over en zet de braadslede 15 minuten in de oven, of totdat de kipfilets gaar en de plakjes bloemkool perfect zijn.
  • Giet de gare rijst af en vang een beetje van het kookwater op. Doe de rijst in een zeef, hang hem in de pan, zet hem op het allerlaagste pitje en leg er een deksel op om hem warm te houden. Leg de droge papadums een voor een ongeveer 30 seconden in de magnetron. Snijd de kip in plakjes en maak de borden op met de bloemkool, rijst, spinazie en papadums. Sprenkel er de dressing over, strooi er wat fijngesneden rode peper en de jonge muntblaadjes over, en ga aan tafel.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Suikervrij?

Het recept voor deze kip met bloemkool, papadums, rijst & spinazie komt uit Jamie’s super food voor elke dag van Jamie Oliver. Hij schrijft erover in zijn boek: “Komijn en kurkuma zijn geweldige bronnen van ijzer en dankzij de combinatie met citroensap, zoals in dit recept, kan ons lichaam dit belangrijke mineraal zeer efficiënt opnemen.”

Inkijkexemplaar van



Jamie's superfood voor elke dag

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Gezond eten en je goed voelen wordt een koud kunstje
  • Recepten voor een healthy en happy leven
  • Het ultieme boek voor iedereen die een gezonde eet- en leefstijl wil
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔