Gestoomde witvis filets met soja en sesamolie
- 4
- Gwyneth Paltrow
- Hoofdgerecht
- Vis
Ingrediënten gestoomde witvis filets
- 4 witvisfilets van 150 g (bot, tong, kabeljauw, of andere goede en liefst lokaal gevangen vis)
- sojasaus
- warme geroosterdesesamolie
Bereidingswijze gestoomde witvis filets
- Vul een wijde ondiepe pan met water en breng dat aan de kook.
- Draai het vuur laag, zet een bamboe stoommandje in de pan en leg daar een stuk bakpapier, wat kool- of slabladeren of een bord in (zo voorkom je dat de vis gaat plakken).
- Leg de vis in het stoommandje, dek het af en stoom de vis tot hij niet meer glanst en mooi uiteenvalt als je er met een mesje tegen duwt; afhankelijk van de dikte van de vis vergt dit 5 à 10 minuten.
- Leg de vis op een bord en sprenkel er enkele druppels sojasaus en sesamolie over.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze gestoomde witvis filets komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Een eenvoudiger en gezonder gerecht bestaat er waarschijnlijk gewoon niet. Serveer het met wat Aziatische groenten met knoflook, gember + vissaus (recept in het boek), misschien wat zilvervliesrijst, misschien wat plakjes avocado. Meer is niet nodig. En vergeet niet er een kommetje zeewier-sesamstrooisel bij te geven (recept ook in het boek).