Dorade met basilicum
- 4
- Voorbereiding: 10 min., marineren: 30 min., bereiding: 20 min.
- Jean-Francois Mallet
- Hoofdgerecht
- BBQ, Vis
Ingrediënten
- 2 dorades (schoongemaakt en geschubd)
- 2 (grote) tomaten
- 1 el couscouskruiden
- 16 blaadjes basilicum
- zout
- peper
- 2 el neutrale olie
Bereidingswijze
- Kerf de dorades in en bestrijk ze met de door de olie gemengde couscouskruiden. Snijd de tomaten doormidden, voeg zout en peper toe en marineer ze 30 minuten met de dorade.
- Steek blaadjes basilicum in de kerven.
- Schik de dorades en de tomaten op een dubbel rooster en gril ze 10 minuten aan elke kant.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze dorade met basilicum komt uit Het allermakkelijkste BBQ boek ter wereld van Jean-François Mallet.