Het recept voor deze spinaziesmoothie met banaan komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Je kunt met deze prachtige groene smoothie de dag beginnen of hem op een ander tijdstip nemen. Het zal je een lekkere boost geven.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten spinaziesmoothie met banaan

  • 2 bananen
  • 150 g spinazie, gewassen
  • 15 g glutenvrije quinoa-vlokken of havermout
  • de blaadjes van 2 takjes peterselie
  • 100 ml geitenyoghurt
  • water(kefir) (zie recept in het boek of kant-en-klaar)

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Doe de spinazie met de bananen, vlokken en peterselie in de blender en pureer het. Voeg de yoghurt en 100 ml water(kefir) toe en pureer het nog even mee. Voeg eventueel nog wat water toe.
  • Schenk de smoothie in twee glazen en serveer direct.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99
  • Alles over de zin en onzin van voedselhypes
  • Ruim 120 recepten voor voeding die vers, puur, onbewerkt en in balans is
  • Zonder suiker, kunstmatige E-nummers en vrijwel koemelk- en tarwevrij