Ghee, ghi of geklaarde boter
- ongeveer 200 gram
- 10 minuten
- Anne Marie Reuzenaar
- Dips-sauzen-dressings
- Snel-klaar
Ingrediënten
- 1 pakje biologische roomboter van 250 g
Verder nodig
- glazen potje
- steelpan
- schuimspaan
Bereidingswijze
- Verwarm de roomboter langzaam in een steelpan; de melkbestanddelen zakken dan naar de bodem. Je kunt de boter ook au bain-marie verwarmen als je dat prettiger vindt. Zorg er in elk geval voor dat de boter niet bruin wordt.
- Schep met een schuimspaan het schuim (dat de eiwitten bevat) eraf. Giet de resterende boter voorzichtig in een glazen potje, zodat het bezinksel van caseïne en zouten achterblijft.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze ghee, ghi of geklaarde boter komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Uitleg en kookinspiratie voor mensen met candida, hypoglykemie of voedselallergieën
- Gezond, maar vooral ook heel lekker en toegankelijk eten voor iedereen
- Recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij