Het recept voor deze ghee, ghi of geklaarde boter komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 1 pakje biologische roomboter van 250 g

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de roomboter langzaam in een steelpan; de melkbestanddelen zakken dan naar de bodem. Je kunt de boter ook au bain-marie verwarmen als je dat prettiger vindt. Zorg er in elk geval voor dat de boter niet bruin wordt.
  • Schep met een schuimspaan het schuim (dat de eiwitten bevat) eraf. Giet de resterende boter voorzichtig in een glazen potje, zodat het bezinksel van caseïne en zouten achterblijft.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 21.5
  • Uitleg en kookinspiratie voor mensen met candida, hypoglykemie of voedselallergieën
  • Gezond, maar vooral ook heel lekker en toegankelijk eten voor iedereen
  • Recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij