Tussendoortje
Dadeltaart zonder oven
Het recept voor deze dadeltaart zonder oven met cranberry’s en pistachenoten komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar.
Naar receptPittige makreelsalade in tomaatjes
Het recept voor deze pittige makreelsalade in tomaatjes komt uit het boek Surimam cooking 2 van SuriMAMs. Uit het boek: “Onze eerste zelfgemaakte salade was de makreelsalade. Dat was in de jaren zeventig. Dit recept hebben wij geleerd van onze moeder. De salade serveerden we dan wel met koude ingrediënten, want op het vuur kokkerellen zat er toen nog niet...
Naar receptBounty in a jar
Dit recept voor Bounty in a jar komt uit het boek Eet meer energie van Marjolein Dubbers. Ze schrijft erover in haar boek: “Bounty’s waren mijn favoriete snoep toen ik nog suikerverslaafd was. Ze zijn me nu veel te zoet, maar ik ben nog steeds gek op kokos met chocola. Inmiddels heb ik mijn eigen variant. Eet dit als toetje...
Naar receptGevulde focaccia (Jamie Oliver)
Het recept voor deze gevulde focaccia met tuinbonen, citroen, pecorino en verse kruiden komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Focaccia is een van mijn favoriete broden om zelf te bakken. Door dit recept krijgt het meer textuur, meer laagjes en meer contrast tussen zacht en krokant, én we zetten de tuinboon in het...
Naar receptAmalfi-citroentaart (Jamie Oliver)
Het recept voor deze amalfi-citroentaart komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Deze geniale gebakken citroentaart is fris en stevig, en heeft veel weg van een gebakken cheesecake. Heerlijk met een bolletje ijs, en ook perfect met een handjevol seizoensfruit, zoals aardbeien of frambozen. Als je je echt in Italiaanse sferen wilt onderdompelen, neem...
Naar receptBruschetta met burrata (Jamie Oliver)
Het recept voor deze bruschetta met burrata en zoetzure, geroosterde witlof en selderijharten komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Een bruschetta (of Italiaanse open sandwich), als voorgerecht, antipasto of tussendoortje, is de perfecte manier om van seizoensgroenten te genieten wanneer die op hun best zijn. Ik vind het van een portie lef getuigen...
Naar receptKnapperige groente met dips
Dit recept voor knapperige groente met dips komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Om 5 uur kun je die bekende craving hebben. Je kunt dan chips en borrelnootjes serveren, of… je doet het niet! Ga even lekker back to the seventies en maak een prachtige schaal rauwe groenten met...
Naar receptCourgettetaart met avocado-limoencrème
Het recept voor deze courgettetaart met avocado limoencrème komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele. Over dit recept in het boek: “Een echt feestelijke taart waarmee je menig gast zult verrassen als ze horen dat deze glutenvrij, lactosevrij, helemaal plantaardig en als bonus ook nog eens proteïnerijk...
Naar receptSpaans geroosterd brood met tomatenjam
Dit recept voor Spaans geroosterd brood met tomatenjam komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Tomaten bevatten lycopeen, dit stofje beschermt je huid tegen uv-schade zoals verbranding en veroudering. En als je de tomaten verwarmt, kun je de lycopeen zelfs veel beter opnemen. Jodium in volkorenbrood heb je nodig voor...
Naar receptMKBM-proteïnepannenkoek
Het recept voor deze MKBM-proteïnepannenkoek komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens.
Naar receptGroentesmoothie
Het recept voor deze groentesmoothie komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens.
Naar recept