Tussendoortje
Mince pie’s met pompoen van Jamie Oliver
Het recept voor deze mince pie’s met pompoen van Jamie Oliver, met vlokkig deeg, mincemeat, pompoen, amandelen en ahornsiroop, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Ik vind mince pies echt bij Kerstmis horen. Dit is mijn variant op het traditionele recept en ik denk dat de pompoen in de vulling ze iets interessanter en lichter maakt...
Naar receptBrownies van zwarte bonen
Het recept voor deze brownies van zwarte bonen komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Over tussendoortjes in het boek: “Gelukkig zijn er ook veel lekkere en gezonde keuzes op het gebied van tussendoortjes. Met volkorengranen, fruit, peulvruchten en ei maak je bijvoorbeeld in een handomdraai een lekker tussendoortje.”
Naar receptSpanakopita met tzatziki
Het recept voor deze spanakopita met tzatziki komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Deze krokante goudbruine filodeegpakketjes zijn gevuld met spinazie en feta en zijn heel makkelijk te maken. Als je graag in Griekenland op vakantie gaat, dan ken je ze vast en zul je er wel naar verlangen. Het recept...
Naar receptBruschette en crostini
Het recept voor deze bruschette en crostini komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke...
Naar receptVanille koekjes met kaneel (snickerdoodles)
Het recept voor deze vanille koekjes met kaneel (ook wel: snickerdoodle-koekjes) komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles. Over dit recept schrijft Tara: “Snickerdoodles zijn de koekjes die ik het allerliefst maak, aan vrienden geef en uiteraard ook zelf eet. Die liefde begon al toen ik nog maar net bij het aanrecht kon. Van mijn tante...
Naar receptMandarijnen ijs smoothie
Het recept voor deze mandarijnen ijs smoothie komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles. Over dit recept schrijft Tara: “Als kind dronk ik bij elke maaltijd een groot glas melk en elke avond at ik een kom ijs als toetje. Bij eten, en ook bij de tussendoortjes, hoorde zuivel en ik was er gek op. Het...
Naar receptGroentestengels met dips
Het recept voor deze groentestengels met dips komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. Over dit recept in het boek: “Om een uur of vier hebben kinderen vaak trek in iets lekkers. Noor is gek op dippen. Vaak maak ik een eigen bakje en geef haar dan wat gesneden groentes, soepstengels of...
Naar receptCupcakes: choco-bieten en appel-kaneel-rozijnen
Het recept voor deze cupcakes komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. Veggie Kidz is hét kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch voor hun kinderen willen koken en bakken. De recepten in Veggie Kidz zijn snel, gemakkelijk en gemaakt met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en suikervrij. Over...
Naar receptGezonde traktatie: spiezen met fruit en spelt poffertjes
Het recept voor deze gezonde traktatie (spiezen met fruit en spelt poffertjes) komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. Veggie Kidz is hét kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch voor hun kinderen willen koken en bakken. De recepten in Veggie Kidz zijn snel, gemakkelijk en gemaakt met verse en pure...
Naar receptKippensoep
Het recept voor deze kippensoep komt uit het boek VoedZo van Sharon Numan. Het staat vol traditionele, voedzame & superlekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten. Voor relaxte papa’s en mama’s en blije kids! Sharon schrijft over het recept: “Van kinds af aan ben ik een enorme...
Naar receptPopcorn van bloemkool
Het recept voor deze popcorn van bloemkool komt uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey. Over dit recept schrijft ze: “Bloemkool wordt voor deze snack met een laagje specerijenolie bedekt en gebakken tot hij knapperig is. Je kunt de smaak variëren: voor een zoetere versie kun je vier ontpitte zachte gedroogde dadels met 1 eetlepel amandelboter, een ½ theelepel...
Naar recept