Soort gerecht

Hoofdgerecht
Salade geroosterde bieten - Gezond aan tafel - recept
Salade geroosterde bieten

Deze salade geroosterde bieten komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. In haar boek werkt Anne Marie met de 90/10%-regel. Deze houdt in dat als 90 procent van je voeding bestaat uit gezonde producten zonder snelle suikers, er best wat ruimte is (10%) om wat minder gezonde producten te gebruiken. De producten die...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pijlinktvis met puntpaprika's - Gezond aan tafel - recept
Pijlinktvis met puntpaprika’s

Dit recept voor gestoofde pijlinktvis met puntpaprika’s is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Lunch
Vistaco's van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Vistaco’s van Jamie Oliver

Vistaco’s die ook nog eens gezond zijn, dat zijn deze taco’s van de bekende tv-kok Jamie Oliver. Dit recept bevat een heerlijke salsa van kiwi, limoen en peper om je taco in te dippen! Voor dit lunchgerecht heb je stevige witvisfilets nodig, bijvoorbeeld schelvis. Wist je dat een schelvisfilet ons zeven verschillende, essentiële vitaminen en mineralen oplevert? Bovendien bevat dit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Hartige taart met prei - Gezond aan tafel - recept
Hartige taart met prei, champignons en tijm

Hartige taart: wij zijn er dol op! Een grote plus is dat je hem van tevoren kunt maken, waardoor het het perfecte gerecht is voor als je bijvoorbeeld eters hebt. Lekker met een groene salade! Hieronder vind je een heerlijk recept voor hartige taart met prei, champignons en tijm. Hij komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair...

Naar recept
Tussendoortje
Suikervrije scones met kaneel - Gezond aan tafel - recept
Suikervrije scones met kaneel, cranberry’s en noten

Dit recept voor suikervrije scones met kaneel, cranberry’s en noten is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar Natuurlijk! Zonder suiker kookboek. De scones zijn niet gezoet met geraffineerde suiker, maar met palmsuiker. Palmsuiker is een ongeraffineerde snelle suiker, gewonnen uit het sap van de arengapalmboom. De voordelen van palmsuiker: het bevat nog veel voedingsstoffen en heeft...

Naar recept
Lunch
Broccolisoep - Gezond aan tafel - recept
Broccolisoep

Deze broccolisoep (ook wel ‘broccoli-powersoep’) komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over dit recept voor broccolisoep schrijft Anne Marie Reuzenaar: “Voor een verlate lunch maakte ik dit powersoepje van groenten die ik nog in huis had. Het werd een blijvertje.”

Naar recept
Ontbijt
Suikervrije granola - Gezond aan tafel - recept
Suikervrije granola homemade

Dit recept voor suikervrije granola komt uit Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover: “Granola – je hebt er vast wel eens van gehoord – is een mengsel van granen, noten en zaden dat je in de oven roostert. Het is behoorlijk hip om met granola te ontbijten. Ik kon natuurlijk niet achterblijven en...

Naar recept
Tussendoortje
Crostini met schelvis lever rillettes - Gezond aan tafel - recept
Crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer

Dit recept voor crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over schelvislever schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Schelvislever is niet alleen lustopwekkend en lekker, maar ook goedkoop en voedzaam. […] De gare lever is direct verwerkbaar en zit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Ansjovis gnocchi en salie - Gezond aan tafel - recept
Ansjovis gnocchi en salie

Dit recept voor ansjovis gnocchi en salie komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over ansjovis schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Ingeblikte ansjovis is vooral geschikt om gerechten een stevige smaakoppepper te geven. Ansjovis kort in melk, wijn of water weken vergroot de culinaire mogelijkheden van...

Naar recept
Hoofdgerecht
Ansjovis taartje pissaladière - Gezond aan tafel - recept
Ansjovis taartje (pissaladière)

Het recept voor dit ansjovis taartje (pissaladière) komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over ansjovis schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Ingeblikte ansjovis is vooral geschikt om gerechten een stevige smaakoppepper te geven. Ansjovis kort in melk, wijn of water weken vergroot de culinaire mogelijkheden van...

Naar recept
Voorgerecht
Aardappel prei soep met rode zalm - Gezond aan tafel - recept
Aardappel prei soep met zalm

Het recept voor deze aardappel prei soep met zalm komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over zalm uit blik, gebruikt in deze aardappel prei soep, schrijft Bart van Olphen: “De meeste ingeblikte zalm is wild en afkomstig uit de kustwateren en rivieren van Alaska. Deze zeeën en...

Naar recept