Soort gerecht

Tussendoortje
Suikervrije aardbeien ijsjes zelf maken - Gezond aan tafel - recept
Suikervrije aardbeien ijsjes

Zelf suikervrije aardbeien ijsjes maken? Dit recept komt uit het boek Deliciously Ella van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Ze schrijft erover: “Deze ijslolly’s zijn een van de favoriete recepten op mijn blog. Je maakt ze in een paar minuten en ze blijven eindeloos lang goed in de vriezer, dus zo heb je een hele zomer lang altijd een lekker...

Naar recept
Drankjes
Smoothie blauwe bessen

Dit recept voor een smoothie blauwe bessen komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Trendsetter Lisette Kreischer laat in Plant Power zien hoe je als vegan, vegatariër of flexitariër superfit en gezond kunt leven. Wat denk je van heerlijke shakes en smoothies als de beauty berry booze, of The Dutch Weed burger? Van cranberry’s en lijnzaad tot gojibessen...

Naar recept
Hoofdgerecht
Polenta friet met bieten en bloemkool - Gezond aan tafel - recept
Polenta friet met bieten en bloemkool

Dit recept voor polenta friet met bieten en bloemkool komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Trendsetter Lisette Kreischer laat in Plant Power zien hoe je als vegan, vegatariër of flexitariër superfit en gezond kunt leven. Wat denk je van heerlijke shakes en smoothies als de beauty berry booze, of The Dutch Weed burger? Van cranberry’s en lijnzaad...

Naar recept
Lunch
Komkommer soep

Dit recept voor komkommer soep komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Trendsetter Lisette Kreischer laat in Plant Power zien hoe je als vegan, vegatariër of flexitariër superfit en gezond kunt leven. Wat denk je van heerlijke shakes en smoothies als de beauty berry booze, of The Dutch Weed burger? Van cranberry’s en lijnzaad tot gojibessen en chiazaad,...

Naar recept
Tussendoortje
Kwarkbrood frambozen van I love health - Gezond aan tafel - recept
Kwarkbrood frambozen

Kwarkbrood frambozen van I love health: heerlijk! Dit tussendoortje is toch veel lekkerder en gezonder dan een kant-en-klare koek uit de supermarkt? We love it! Het recept komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ...

Naar recept
Lunch
Hartige taart met venkel, komijn en geitenkaas

Het recept voor deze hartige taart met venkel, komijn en geitenkaas komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Over dit recept schrijven ze: “Venkel is een van de makkelijkste groenten om te verbouwen in de tuin. Het is een schitterend gezicht, wanneer je ’s ochtends...

Naar recept
Lunch
Gamba tartaar - Gezond aan tafel - recept
Gamba tartaar

Het recept voor deze zomerse gamba tartaar komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Over dit recept schrijven ze: “Een gerechtje dat eigenlijk vanaf het begin op de menukaart staat, maar dat nooit verveelt. Ontzettend lekker op knoflooktoast, maar wanneer de gamba’s nog lauwwarm uit...

Naar recept
Lunch
Gort salade - Gezond aan tafel - recept
Gort salade met sesamzaadjes en komijnekaas

Een heerlijk gerecht voor in de lente, deze gort salade! Lekker voedzaam, met geroosterde sesamzaadjes, bleekselderij en oude komijnekaas en een heerlijk frisse dressing. Bekijk ook de muziek- en wijntip hieronder om van je lunch een echt feestje te maken. Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pizza zelf maken met aubergine crème - Gezond aan tafel - recept
Pizza met aubergine crème en geroosterde tomaat

Deze pizza met aubergine crème en geroosterde tomaat is heerlijk zomers. Een fijn hoofdgerecht voor in het weekend! Het bereiden ervan kost wel meer tijd dan een kant-en-klaar pizza in de oven gooien, maar het is de moeite waard. Lekker met een biertje erbij (kijk hieronder voor de biertip)! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kabeljauw met eieren en hollandaise saus

Een heerlijk lente-gerecht, deze kabeljauw met eieren en hollandaise saus. De eitjes en de hollandaise saus zijn in de zomer ook ontzettend lekker met snijbonen, als bijgerecht bij bijvoorbeeld wat varkensvlees. Of op toast met gemarineerde zalm. Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan...

Naar recept
Ontbijt
Eieren uit de oven met pimpernel - Gezond aan tafel - recept
Eieren uit de oven met pimpernel, zeezout en olijfolie

Deze eieren uit de oven met pimpernel zijn een heerlijk lente-ontbijtje. Zie je jezelf al zitten in de eerste zonnestralen (binnen of misschien zelfs buiten) met dit heerlijke ovenschoteltje, geroosterd brood, wat versgeperste jus en een kopje koffie of thee? Wij wel! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine...

Naar recept