Soort gerecht

Hoofdgerecht
Risotto met erwtjes en asperges uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Risotto met erwtjes en asperges uit de oven

Het recept voor deze risotto met erwtjes en asperges uit de oven komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van de Britse vooraanstaande vegetarische kookboekenschrijfster Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Laat de oven het werk voor je doen op een vroegzomerse dag, wanneer je liever buiten bent dan achter het fornuis staat. Ik vind dit een heerlijk hoofdgerecht...

Naar recept
Tussendoortje
Spanakopita met tzatziki

Het recept voor deze spanakopita met tzatziki komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Deze krokante goudbruine filodeegpakketjes zijn gevuld met spinazie en feta en zijn heel makkelijk te maken. Als je graag in Griekenland op vakantie gaat, dan ken je ze vast en zul je er wel naar verlangen. Het recept...

Naar recept
Tussendoortje
Bruschette en crostini - Gezond aan tafel - recept
Bruschette en crostini

Het recept voor deze bruschette en crostini komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke...

Naar recept
Lunch
Bietensalade met quinoa en kiemgroenten - Gezond aan tafel - recept
Bietensalade met quinoa en kiemgroenten

Het recept voor deze bietensalade met quinoa en kiemgroenten komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Rauwe bietjes zitten vol voedingsstoffen, zijn een boost voor het immuunsysteem, zuiveren de lever en laten je op een natuurlijke manier high voelen vanwege het effect op de serotonine in het lichaam. Ze smaken ook nog...

Naar recept
Lunch
Quinoasalade met tuinbonen en granaatappel - Gezond aan tafel - recept
Quinoasalade met tuinbonen en granaatappel

Het recept voor deze quinoasalade met tuinbonen en granaatappel komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen –...

Naar recept
Voorgerecht
Gegrilde radicchio - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde radicchio

Het recept voor deze gegrilde radicchio komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van de Britse schrijfster van vegetarische kookboeken Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Dit moet je echt proberen! Het is mijn versie van een klassiek Italiaanse manier om radicchio te bereiden, met citroen, knoflook en, om het gerecht vegetarisch te maken, tapenade of pasta van zongedroogde...

Naar recept
Tussendoortje
Vanille koekjes met kaneel - Gezond aan tafel - recept
Vanille koekjes met kaneel (snickerdoodles)

Het recept voor deze vanille koekjes met kaneel (ook wel: snickerdoodle-koekjes) komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles. Over dit recept schrijft Tara: “Snickerdoodles zijn de koekjes die ik het allerliefst maak, aan vrienden geef en uiteraard ook zelf eet. Die liefde begon al toen ik nog maar net bij het aanrecht kon. Van mijn tante...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pompoensoep met kokosroom - Gezond aan tafel - recept
Pompoensoep met kokosroom

Het recept voor deze pompoensoep met kokosroom komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van yoga-goeroe Tara Stiles. Over dit recept schrijft ze: “De herfst is mijn lievelingsseizoen. Ik ben dol op dikke wollige truien, knusse gebreide mutsen, verdwalen tijdens een lange wandeling en spelen in de herfstbladeren. Ik houd van de frisse najaarsgeur, de strakblauwe hemel en de...

Naar recept
Nagerecht
Mandarijnen ijs smoothie - Gezond aan tafel - recept
Mandarijnen ijs smoothie

Het recept voor deze mandarijnen ijs smoothie komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles. Over dit recept schrijft Tara: “Als kind dronk ik bij elke maaltijd een groot glas melk en elke avond at ik een kom ijs als toetje. Bij eten, en ook bij de tussendoortjes, hoorde zuivel en ik was er gek op. Het...

Naar recept
Nagerecht
Het gezondste ijs ter wereld - Gezond aan tafel - recept
Het gezondste ijs ter wereld

Het gezondste ijs ter wereld: dit recept komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. Veggie Kidz is hét kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch voor hun kinderen willen koken en bakken. De recepten in Veggie Kidz zijn snel, gemakkelijk en gemaakt met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Groentestengels met dips - Gezond aan tafel - recept
Groentestengels met dips

Het recept voor deze groentestengels met dips komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. Over dit recept in het boek: “Om een uur of vier hebben kinderen vaak trek in iets lekkers. Noor is gek op dippen. Vaak maak ik een eigen bakje en geef haar dan wat gesneden groentes, soepstengels of...

Naar recept